Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 17.01.2022.

19:30

Crna Gora napravila senzaciju, BiH stala na korak od nje

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je nadomak najveće senzacije Evropskog prvenstva koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izvor: SS

Autor: SS

Crna Gora napravila senzaciju, BiH stala na korak od nje
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

U dvorani u Bratislavi su "zmajevi" tokom većeg dela meča imali prednost protiv favorizovane selekcije Španije, ali su na kraju ipak izgubili – 28:24 (12:14).

Na poluvremenu je Bosna i Hercegovina imala +2 (14:12), a u drugom delu je u jednom momentu bilo i tri gola razlike (20:17):

To je bilo na nekih 15-ak minuta pre kraja, ali je tada krenula serija 8:2 "crvene furije" i u tom stilu je završila utakmicu, saćuvavši tako maksimalan učinak.

BiH završava takmičenje bez ijednog boda, sa sva tri poraza, dok će od 20.30 direktan duel Švedske i Češće odlučiti o drugom učesniku druge faze iz grupe E.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Senzacija je izostala u tom duelu, ali nije u Debrecinu gde je Crna Gora iznenadila Sloveniju i trijumfom rezultatom 33:32 (16:19) je eliminisala iz daljeg takmičenja.

Slovencima je bilo malo i četiri gola razlike u drugom poluvremenu, "sokolovi" su to dostigli i u poslednja dva minuta prvi put poveli, te došli do trijumfa praktično u poslednjem napadu.

Branko Vujović je bio sjajan sa devet golova, a sedam je postigao Nemanja Grbović.

U ekipi Slovenije Dolenec i Kodrin su imali po šest pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve