Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 17.01.2022.

16:00

B92.net u Segedinu: Tradicija nije na našoj strani

Rukometaši Srbije i Francuske sastaju se od 20.30 u Segedinu, u okviru poslednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

B92.net u Segedinu: Tradicija nije na našoj strani

Izabranicima Tonija Đerone za prolaz u narednu fazu potrebna je pobeda od najmanje dva gola razlike ili minimalac, uz 26 postignutih pogodaka.

U današnjem tekstu bavili smo se najavom ovog duela, a sada ćemo videti i kakva je istorijska pozadina međusobnih mečeva "orlova" i "galskih petlova".

Ono na šta se naši momci pozivaju, kada govore o optimizmu i šansama protiv aktuelnih olimpijskih šampiona, jesu poslednja dva susreta.

Bilo je to u kvalifikacijama za Evropski šampionat, kada su naši momci prvo slavili u Zrenjaninu 27:24, a potom bili blizu trijumfa i u Kreteju (26:26), međutim, u završnici pobeda je bila ispuštena.

Na velikim takmičenjima, u poslednjoj deceniji, a i generalno, sastajali smo se četiri puta sa Francuzima – i nismo baš najbolje prolazili.

"Trikolori" su slavili svaki put, a uz to su davali 30 i više golova.

Najpre su pobedili u grupnoj fazi na EURO-u 2014. (31:28), koji su uostalom i osvojili, dve godine kasnije su nas savladali dvocifrenom razlikom (36:26), da bi 2016, ovoga puta u drugoj fazi, pobedili 39:30.

Poslednji zvanični meč na velikim takmičenjima, dva tima odigrala su na Svetskom prvenstvu u Danskoj 2019, kada je Francuska slavila rezultatom 32:21.

Bio je to moćan tim, koji je sa klupe predvodio Dinar, dok je na drugoj strani, na terenu bio Petar Nenadić, koji bi posle pauze zbog povrede, mogao da se vrati na parket i pomogne Srbiji.

Međutim, to u ovom momentu još nije potvrđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve