Nova vest
Rukomet

Subota, 15.01.2022.

23:00

Golman Hrvatske se uzda u Francuze: To je velika sportska nacija

Mate Šunjić, jedan od junaka pobede Hrvatske nad Srbijom, nada se da će Francuska u poslednjem kolu opravdati ulogu favorita protiv "orlova".

Izvor: MT

Autor: MT

Golman Hrvatske se uzda u Francuze: To je velika sportska nacija
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Hrvatska je slavila 23:20, međutim, ukoliko Srbija pobedi "trikolore" – "kauboji" ispadaju.

"Francuska je kvalitetnija ekipa. Srbija je u poslednjoj godini jednom pobedila, jednom remizirala. Ovoga puta je drugačije. Francuzi ne bi trebalo da kalkulišu, igra se za bodove za narednu fazu, oni su velika sportska nacija. Na nama je da se skoncentrišemo na Ukrajinu, sve drugo nije u našoj moći", rekao je Šunjić.

Hala je bila puna, a na tribinama je bilo više navijača Hrvatske.

"Naravno da utiče na igru ekipe. Bilo je kao kod kuće. Svima je san da igraju u ovakvom ambijentu. Gurali su nas u drugom poluvremenu, da fizički i uz neke sjajne golove stignemo do pobede", dodao je golman "kockastih", koji se upisao i u strelce.

Selektor Hrvatske Hrvoje Horvat kaže da je odbrana odlučila pobednika.

"Naš cilj na prvenstvu je da odbrana bude perfektna i da bude konstantna. Radili smo na odbrani. Znali smo da će tim koji odigra bolje odbranu pobediti. Utakmica je bila lepa, sa dosta golova. Naš fokus je bio na odbrani", rekao je Horvat.

Utakmice trećeg kola na programu su u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve