Nova vest
Rukomet

Petak, 14.01.2022.

17:50

MVP za B92.net: Ne treba potcenjivati Hrvatsku

Srpski rukometaš Lazar Kukić kaže da je cilj naše reprezentacije da se plasira u narednu fazu Evropskog prvenstva.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

MVP za B92.net: Ne treba potcenjivati Hrvatsku
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Tu šansu imaće već u subotu, protiv Hrvatske, od 20.30 u Segedinu.

Ukoliko slave, izabranici Tonija Đerone obezbediće kartu za Budimpeštu, gde će otputovati sa Francuskom, ukoliko naravno "trikolori" budu bolji od Ukrajine, što se praktično ne dovodi u pitanje.

Kukić je u duelu sa Ukrajinom, u prvom kolu, bio proglašen za najboljeg igrača susreta.

"Slegli su se utisci. Nema puno vremena za slavlje, takvo je prvenstvo. Svaki drugi dan se igra utakmica. Imponuje mi, imao sam tu sreću da mi ekipa pomogne i da smo svi odigrali fantastičnu utakmicu. Spremamo se za sutrašnji balkanski derbi. Nadam se da će sve ići po našem planu", rekao je Kukić za B92.net.

Sledi duel sa Hrvatskom, koja je u nešto lošijoj poziciji nego prethodnih godina.

"Znamo da su proteklih godina bili velika sila u evropskom i svetskom rukometu. U poslednje vreme je došlo do smene generacija. Ekipa im je podmlađena. Ne treba ih potcecnjivati. Mislim da imamo veliku šansu da se pobedom plasiramo u narednu fazu, što nam je cilj od samog početka takmičenja", dodao je Kukić.

Ukoliko pobede Hrvatsku, o prvom mestu u grupi bi odlučivao meč sa Francuskom.

"Nismo došli, što je rekao i naš kapiten Marsenić, da budemo treći, došli smo da prođemo grupu, da igramo sve utakmice, da damo sve od sebe i da pobedimo, što da ne. Pokazali smo da možemo da igramo sa ekipama kao što je Francuska", zaključio je Kukić.

Srbija i Hrvatska sastaju se u subotu od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve