Nova vest
Rukomet

Petak, 14.01.2022.

10:30

B92.net u Segedinu: Ukrajina možda nije merilo, ali Srbija ima šansu

Rukometaši Srbije odlično su otvorili Evropsko prvenstvo u Segedinu i rutinski savladali Ukrajinu rezultatom 31:23.

Izvor: MT

Autor: MT

B92.net u Segedinu: Ukrajina možda nije merilo, ali Srbija ima šansu
MT/B92

Ovim trijumfom, te porazom Hrvatske od Francuske 27:22, orlovima se nazire plasman u drugu rundu.

Za to im je potrebna pobeda u meču sa "kaubojima", za koju ne znaju od 2012. i EURO-a u Beogradu, kada su slavili u polufinalu.

Srbija je bila na svom nivou protiv autsajdera u grupi C, te praktično od početka do kraja utakmice kontrolisala situaciju.

Uspela je da se odlepi u završnici prvog poluvremena, da bi tokom drugog dela ta razlika išla i do +12.

"Konačno smo mogli da se koncentrišemo na rukomet, to je veoma važno. Nije bilo lako da igrači budu u utakmici potpuno nakon svega što se dešava, ali naravno izuzetno sam srećan zbog pobede i dva boda. Glavni cilj za danas je bio da uzmemo dva boda, a zatim i da pružimo mogućnost što većem broju igrača da se nađu u igri. Na kraju smo pobedili sa osam golova razlike. Za danas dva boda, pobeda, nema povreda i bez novih pozitivnih slučajeva, bio je ovo dobar dan za nas", rekao je selektor Toni Đerona.

Uglavnom je sve polazilo za rukom našim momcima, a najistaknutiji pojedinci bili su mladi golman Milan Bomaštar, te krila, koja su bila nepogrešiva – Mladen Šotić je dao tri, Darko Đukić četiri, a Bogdan Radivojević pet golova.

Upravo je popularni Bogi bio glavna figura u dvorani u Segedinu, gde inače često nastupa, noseći dres Pik Segeda, aktuelnog šampiona Mađarske.

Nakon svakog njegovog dobrog poteza ili gola, navijači, naročito domaći, mađarski, pozdravili su ovacijama i skandiranjem njegovog imena.

Srbija je u jako dobroj poziciji pred drugo kolo i utakmicu sa Hrvatskom, međutim, činjenica da Ukrajina nije pravo merilo, moramo biti oprezni.

"Može se reći da su slabiji. Svi znaju kakva je to reprezentacija, kakve igrače imaju. Vidite kakva je situacija sa koronom, ništa se ne zna. U strahu se budimo, da li će neko biti pozitivan, da li neće. Bićemo tu jedni za druge, siguran sam da će biti onda i to pozitivno", rekao je Bogdan Radivojević.

Od velike važnosti biće i publika u jednom ovakvom komšijskom derbiju, a nje, bar kada su u pitanju naši navijači, nije bilo baš mnogo na meču sa Ukrajinom.

Na to je verovatno uticao neatraktivan protivnik, za razliku od Hrvata, koji su nasuprot sebe imali olimpijske prvake, te ne treba da čudi što je hala u četvrtak uveče za taj meč bila obojena u crveno-belo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve