Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 13.01.2022.

17:00

Rapsodija Srbije na startu EP VIDEO

Muška rukometna reprezentacija Srbije na sjajan način otvorila je Evropsko prvenstvo, ubedljivom pobedom nad Ukrajinom rezultatom 31:23 (17:11).

Izvor: SS

Autor: SS

Rapsodija Srbije na startu EP VIDEO
EPA-EFE/Tibor Illyes

Kompletno izdanje "orlova" u dvorani "Pik" u Segedinu i te kako može da raduje sve zaljubljenike u rukomet, jer je sve bilo na izuzetnom nivou na obe strane terena.

Pored svih problema sa koronavirusom i zaraženim igračima, ovaj trijumf je važan jer se otvaraju vrata druge faze, a nju će izabranici Tonija Đirone pokušati da izbore kroz duele sa Hrvatskom u subotu i Francuskom u ponedeljak.

Ove dve selekcije se sastaju kasnije tokom večeri, od 20.30 u svojevrsnom rukometnom klasiku.

Iako od početka 2022. godine srpski igrači nisu imali planiran broj zajedničkih treninga, uigranosti ne manjka, a može samo da hrabri kako će sve to izgledati kada se u stroj budu vratili braća Ilić, Abutović i ostali...

Ukrajina jeste bila autsajder, ali u kakvom god izdanju da je bila ove večeri, protiv razigrane Srbije nije imala nikakvu šansu.

Odbrana je bila granitna, a predvodio ju je mladi golman Milan Bomaštar, sa devet odbrana u prvom poluvremenu, da bi ga u drugom zamenio Vladimir Cupara.

Sjajna su bila i krila, šotić sa leve, odnosno, Đukić i Radivojević sa druge strane, ali najveće ohrabrenje donose bekovi i, prvenstveno, igra srednjaka Lazara Kukića.

Blistao je u prvom poluvremenu i kreirao, ali i pogađao (prvi promašaj imao tek u 51. minutu), pa je Srbija iz napada u napad sticala i povećavala prednost.

Na poluvremenu je razlika iznosila šest golova (17:11), a u drugom delu je konstantno rasla i bilo je neminovno da će brzo postati dvocifrena.

To se i desilo sredinom drugog poluvremena, pogotovo kada je na gol stao Cupara.

Išla je razlika Srbije i do +12 u jednom momentu (31:19), ali je Ukrajina u poslednjim minutima vezala četiri gola i vratila jednocifrenu razliku.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Lazar Kukić, strelac sedam pogodaka, dok je u ekipi Srbije pet imao Bogdan Radivojević.

Đukić je imao četiri, Šotić tri, a po dva su dali Borzaš, Đorđić, Marsenić, Pečmalbek i Sretenović.

U ekipi Ukrajine najviše se istakao Horiha sa šest golova, a tri je dao Kašai.

Na licu mesta nalazi se novinar B92.net Milan Tomić, a mi smo sva dešavanja pratili iz minuta u minut putem Live BLOG-a:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve