Nova vest
Rukomet

Sreda, 08.12.2021.

17:00

Veliki preokret Hrvatske – od izgubljene trke do važne pobede

Počela je druga faza Svetskog prvenstva za rukometašice, a u prvoj utakmici grupe 4 Hrvatska je savladala Argentinu rezultatom 28:22 (12:14).

Izvor: SS

Autor: SS

Veliki preokret Hrvatske – od izgubljene trke do važne pobede
EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Hrvatice su bolje počele meč, ali su pred kraj prvog poluvremena ispustile prednost koju su stekle i do 55. minuta su bile u zaostatku.

Ali tada kreće velika serija od šest golova za četiri minuta i od 19:21 rezultat se "pretvorio" u 25:21, a do kraja u trijumf od čak šest golova razlike.

Hrvatice su do kraja sačuvale prednost i upisale prve bodove u drugoj fazi, te su se tako ozbiljno uključile u borbu za četvrtfinale.

U slučaju poraza, oprostile bi se od tog cilja.

Najzaslužnija za ovaj trijumf bila je Stela Posavec, strelac čak osam pogodaka, dok je po četiri imala Jezić, a po tri Blažević, Burić i Kalaus.

U ekipi Argentine Kavo i Mendosa su imale po pet postignutih golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rukometašice Južne Koreje savladale su selekciju Češke rezultatom 32:26 (20:13) i tako došle do četiri osvojena boda, dok su Čehinje ostale bez ijednog u drugoj fazi.

Jin-Ji Kim je bila najefikasnija sa osam golova, dok je u poraženom sastavu Čolevova postigla šest.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve