Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 29.11.2021.

18:05

"Srbija ne ide sa belom zastavom na SP"

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da je cilj ekipe da pobedi u svakoj utakmici na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor: B92

Autor:B92

foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On je dodao da još ne može da objavi ko će učestvovati na turniru, dok ne bude poznato da li će moći da igraju Kristina Liščević i Jovana Kovačević.

"Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj, ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Dobro smo obavili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva", rekao je Bregar.

Svetsko prvenstvo na programu je od 1. do 19. decembra, a Srbija će igrati u Grupi B u Liriji sa reprezentacijama Rusije, Kameruna i Poljske.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati 3. decembra protiv Poljske od 20.30.

"Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli da su ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka",
naveo je selektor.

On je podsetio da se ekipa četvrti put okupila otkako je on selektor i da je u velikoj meri selekcija podmlađena.

"Iza nas su 10 treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakavoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice", rekao je Bregar.

"Još ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju, ali verujem da ću nakon svih rezultata najkasnije sutra ujutru imati jasnu sliku", dodao je on.

Selektor je pohvalio sve igračice i rekao da su na pripremama radile na visokom nivou.

Reprezentativka Jovana Stoiljković rekla je da su pripreme bile kratke, ali da je ekipa dobro radila i spremila taktiku za početak turnira.

"Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke su maksimalno koncentrisane, naporno smo radili", dodala je.

Govoreći o utakmici protiv Poljske, Stoiljković je navela da je prva utakmica na turniru važna i da veruje da će ekipa prikazati maksimum i ostvariti pozitivan sihod.

"Kamerun igra drugačije u odnosu na evropski rukomet i biće nam potrebno malo vremena da se adaptiramo, ali mislim da nam neće trebati mnogo jer imamo kvalitet. Rusija je podmladila reprezentaciju, ali svi znamo da su velesila i da imaju dobru školu rukometa. Mi ćemo dati maksimum, idemo korak po korak i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i napredovati", rekla je ona.

Srbija će u drugom kolu 5. decembra od 20.30 igrati protiv Kameruna, a dva dana kasnije u isto vreme protiv Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve