Disciplinski postupak protiv Zvezde zbog meča sa Novim Pazarom

Rukovodstvo ARKUS lige pokrenuće disciplinski postupak protiv RK Crvena zvezda zbog incidenata navijača tokom utakmice protiv Novog Pazara u domaćem prvenstvu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
 EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Rukovodstvo lige navelo je da je pažljivo i profesionalno analiziralo snimke i izveštaje sa utakmice Zvezde i Novog Pazara, odigrane u nedelju u Beogradu, tokom koje su domaći navijači na nacionalnoj osnovi vređali gostujući klub.

Navijači Zvezde su istakli uvredljiv transparent i uzvikivali šovinističke parole, posle čega je Novi Pazar najavio mogućnost istupanja iz lige.

"Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne", navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor ARKUS lige Milorad Šolević.

On je izrazio žaljenje zbog incidenta i osudio postupak navijača.

"Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti - incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima", naveo je Šolević.

U saopštenju se navodi da je navijanje do 40. minuta utakmice bilo u sportskom i fer-plej duhu, a da se u 40. minutu sa tribina čulo neprimereno skandiranje, kada su navijači razvili i uvredljive transparente.

Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i tražio da se odmah uklone transparenti uz upozorenje da će se, ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, nastavak utakmice igrati bez prisustva publike, čime je, kako se navodi, preduzeo sve mehanizme koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski.

Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja, dodaje se u saopštenju.

Rukometni klub Crvena zvezda naveo je u ponedeljak da je uradio sve kako bi organizovao utakmicu na pravi način, kao i da nijedan član gostujećeg kluba nije bio ugrožen.

Zvezda je takođe izrazila žaljenje zbog situacije, ali je navela da niko nigde ne može da utiče na skandiranje navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.