Nova vest
Rukomet

Utorak, 12.10.2021.

12:35

RSS zahteva hitno rešenje sukoba Zvezde i Pazara

Meč četvrtog kola A grupe Arkus lige između Novog Pazara i Crvene zvezde obeležile su scene koje nemaju veze sa sportom.

Izvor:

Autor:

RSS zahteva hitno rešenje sukoba Zvezde i Pazara
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Klub iz Novog Pazara saopštio je posle utakmice da su njegovi članovi vređani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali - "poturice" i pevali šovinističke pesme.

Iz tabora crveno-belih naveli su da gosti u Beogradu nisu vređani svih 60 minuta, da je sporni transparent sklonjen odmah, kao i da su dobijali pretnje da se iz Novog Pazara neće vratiti.

Tim povodom oglasio se i Rukometni savez Srbije koji je osudio svaki vid provokacije, diskriminacije i vređanja na nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi, ne samo na rukometnim i sportskim manifestacijama, već i u svim sferama društvenog života.

"Od rukovodstva ARKUS lige, kojoj je povereno sprovođenje takmičenja u Super A ligi, Rukometni savez Srbije očekuje, u najkraćem mogućem roku dostavljanje detaljnog izveštaja o incidentu na utakmici 4. kola ARKUS lige u konkurenciji rukometaša RK Crvena zvezda Grundfos - RK Novi Pazar, odigranoj 10. oktobra 2021. godine, koji se dogodio na delu tribine sa navijačima Crvene zvezde i da u skladu sa normativnim aktima preduzme sve adekvatne mere", navodi se.

Oni su apelovali na sve klubove, sportske radnike, trenere i sportiste da se ovakvim pojavama na sportskim terenima stane na put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve