RSS zahteva hitno rešenje sukoba Zvezde i Pazara

Meč četvrtog kola A grupe Arkus lige između Novog Pazara i Crvene zvezde obeležile su scene koje nemaju veze sa sportom.

Podeli
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Pročitajte još:

RK Novi Pazar: Predložićemo našem Upravnom odboru istupanje iz lige

Zvezdino saopštenje: Prete nam da se nećemo vratiti iz Novog Pazara

Klub iz Novog Pazara saopštio je posle utakmice da su njegovi članovi vređani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali - "poturice" i pevali šovinističke pesme.

Iz tabora crveno-belih naveli su da gosti u Beogradu nisu vređani svih 60 minuta, da je sporni transparent sklonjen odmah, kao i da su dobijali pretnje da se iz Novog Pazara neće vratiti.

Tim povodom oglasio se i Rukometni savez Srbije koji je osudio svaki vid provokacije, diskriminacije i vređanja na nacionalnoj, verskoj i rasnoj osnovi, ne samo na rukometnim i sportskim manifestacijama, već i u svim sferama društvenog života.

"Od rukovodstva ARKUS lige, kojoj je povereno sprovođenje takmičenja u Super A ligi, Rukometni savez Srbije očekuje, u najkraćem mogućem roku dostavljanje detaljnog izveštaja o incidentu na utakmici 4. kola ARKUS lige u konkurenciji rukometaša RK Crvena zvezda Grundfos - RK Novi Pazar, odigranoj 10. oktobra 2021. godine, koji se dogodio na delu tribine sa navijačima Crvene zvezde i da u skladu sa normativnim aktima preduzme sve adekvatne mere", navodi se.

Oni su apelovali na sve klubove, sportske radnike, trenere i sportiste da se ovakvim pojavama na sportskim terenima stane na put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.