Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 28.01.2021.

08:40

Najluđa utakmica ikada – prvo glupost, a onda spasavanje svetskog šampiona VIDEO

Rukometaši Danske i Egipta odigrali su jednu od najboljih utakmica, ako ne u istoriji ovog sporta, onda na Svetskom prvenstvu sigurno.

Izvor: MT

Autor: MT

Najluđa utakmica ikada – prvo glupost, a onda spasavanje svetskog šampiona VIDEO
Foto: Profimedia

Bilo je svega – preokreta, crvenih kartona, dva produžetka, penala...

Važnu ulogu imao je i sudijski par iz Hrvatske Gubica-Milošević, koji je na kraju oba produžetka pokazao crveni karton, te sedmerac. Za svakog po jedan.

Danska je imala pri rezultatu 34:33 napad za pobedu, do kraja prvog produžetka je ostalo samo nekoliko sekundi. Mikel Hansen je mogao samo da spusti loptu na pod nakon pasivnog napada, međutim, on je bacio loptu u aut, prekršio pravila i dobio crveni karton.

Slična situacija je bila i u poslednjim sekundama drugog produžetka. Igrač domaćih El-Masri nije želeo da se odmakne na propisana tri metra kako bi Danska izvela poslednji deveterac i Hrvati su i njega isključili.

Nakon obe ove situacije, realizovani su sedmerci u poslednjoj sekundi, prvo prvog, a onda i drugog produžetka.

Penali su u ostalom i odlučili pobednika, a junak je bio najbolji rukometaš sveta, golman Danske, Niklas Landin. Meč je na kraju završen rezultatom 39:38.

Danska će u polufinali igrati protiv Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve