Nova vest
Rukomet

Sreda, 27.01.2021.

12:15

IHF odgovorio Slovencima: Nije izgledalo da ste bolesni

Svetska rukometna federacija odgovorila je na žalbe Slovenije da su njeni igrači bili otrovani hranom uoči utakmice sa domaćinom Svetskog prvenstva Egiptom.

Izvor: SS

Autor: SS

IHF odgovorio Slovencima: Nije izgledalo da ste bolesni
Foto: Profimedia

Slovenačka reprezentacija je istakla da je osam njenih igrača imalo stomačne tegobe uoči te odlučujuće utakmice za plasman u četvrtfinale.

Susret je na kraju završen sa 25:25, što je Egipćanima bilo dovoljno za prolaz, a Slovencima ne.

Na isti problem žalili su se i bek Danske Mikel Hansen, kao i Hrvati Domagoj Duvnjak i Ivan Martinović.

"Imali smo mnogo zdravstvenih problema tokom noći i na dan utakmice sa Egiptom. Momci su vrištali od bolova, povraćali i trčali u kupatilo kao da im život zavisi od toga. Skube i Dragan Gajić nisu mogli da spavaju, a Blaž Blagotinšek je povraćao”, saopštili su iz tabora Slovenije.

O svemu se na kraju oglasio IHF koji tvrdi da je pokrenuo istragu.

"IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome je li se zaista radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravlja. Jedan slovenački igrač se prijavio u bolnicu u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa stomakom i prolivom. Tamo je dobio medicinsku pomoć, a nakon toga je doktoru jedan čovek iz slovenačke delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te kako probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom. Kada je doktor pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane lekara njihove reprezentacije. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo da istaknemo kako je sva ponuđena pomoć odbijena", naveli su iz IHF i dodali:

"Nakon toga je organizovan sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se proverile tvrdnje o sličnim problemima, ali niko nije prijavio te probleme. Nismo primili ni jednu pritužbu na hranu od bilo kog drugog učesnika prvenstva. Takođe, u reprezentaciji Belorusije koja je spornog dana delila švedski sto sa Slovenijom nije prijavljen nikakav problem. Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dela utakmice vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni"
, zaključak je iz IHF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve