"Egipćani su nas prevarili, ovo je divlji zapad!"

U sredu je počelo Svetsko prvenstvo u rukometu utakmicom između domaćina Egipta i Čilea, a posle tog otvaranja glavni program kreće u četvrtak.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tada će na parket izaći i reprezentacija Norveške koja je u utorak doputovala i svi njeni članovi su ostali zatečeni onime što su videli.

Vrlo negativne impresije iz tabora skandinavske selekcije preneo je najbolji igrač Sander Sagosen koji nije štedeo reči kritika za organizatore turnira.

"Ovo je parodija, najblaže rečeno. Sve ovo od dolaska u Egipat do sada je jedna velika sprdnja", vrlo ljut je Sander Sagosen, koji nastavlja:

"Nema sistema, nema organizacije koju su nam obećali. Uslovi su katastrofalni, i postaju sve gori iz sata u sat. Ovde se ljudi bez problema šetaju okolo bez maske, čak i jedemo sa njima u istoj prostoriji. Od svega što su nam organizatori obećali u cilju prevencije, apsolutno ništa nije ispunjeno. Ovo se nikako ne može nazvati 'mehurom'", prenosi ljutnju Sagosen u izjavi za norveški "vg.no".

"Morali smo da uspostavimo naša interna pravila, ali ni to ništa ne garantuje, ovo ovde je 'divlji zapad'. Ne ostaje nam ništa drugo nego da prekrstimo fige i nadamo se da se nećemo zaraziti. U početku nisam mislio da Svetsko prvenstvo treba otkazati, nadao sam se da će biti organizovano onako kako su najavljivali. Ali na osnovu ovoga što smo do sada iskusili, nemoguće je ne ispitati ponovo takav stav", zaključio je Sagosen.

Norveška takmičenje otvara u četvrtak od 20:30h protiv Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.