Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 06.04.2020.

14:00

"Svi selektori Srbije, osim dvojice, bili su da ne kažem šta"

Petar Nenadić, najbolji rukometaš Evrope, smatra da je stranac jedino rešenje za mesto selektora Srbije.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

On je u razgovoru za "Do Handball" istakao da u domaćem rukometu mnogo toga ne štima, niko konkretno ne preuzima odgovornost, niti ima viziju.

"Rezultat je merilo svega. Ono što nisugrno neću reći da je neko od igrača kriv. Znam koliko se ti momci odriču, da daju svoj maksimum, da li oni imaju kvalitet ili ne, to su druga pitanja. Znam da niko od njih nije otišao na SP ili EP da bi se prodao ili nešto drugo. Neko je bio u lošoj formi, neko u dobro, ali ja stojim prvi stavu da u poslednjih 14 godina, mi nismo imali dobrog selektora. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljuba Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem šta", rekao je Nenadić.

Nenadić ponavlja da je stranac jedino rešenje.

"Niko ne beži od odgovornosti igrača. Ja sam 100 puta bio taj koji je rekao igrao sam katastrofa, kriv sam... Nervira me što već toliko godina niko konkretno neće da preuzme odgovornost, da iznese konkretan plan. Sve se radi od danas do sutra, niko nema viziju, perspektivu. Jedino rešenje je stranac. U ovom trenutku 95% naših trenera je stalo u vremenu i prostoru", dodao je Nenadić.

On dodaje da nije njegov posao da bira budućeg selektora.

"Da li je David, Raul, Karlos, eventualno neki Skandinavac, sigurno da bi donelo neki boljitak. Oni se bave rukometom. Imam saigrače Skandinavce, njihovi selektori zovu naše trenere, interesuju se za igrače, u kakvoj su formi, bave se njima... To su stvari koje kod nas ne postoje, da li zbog ega ili sam ja možda najpametniji, ne znam...", istakao je Nenadić.

Nenadić već neko vreme ne igra za reprezentaciju, član je mađarskog Vesprema, a prošle godine izabran je za najboljeg rukometaša starog kontinenta od strane EHF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve