Nova vest
Rukomet

Sreda, 25.03.2020.

18:35

Rukometna sezona nastavlja se u junu

Evropska rukometna federacija (EHF) usvojila je novi kalendar takmičenja do kraja sezone 2019/2020, preneo je Rukometni savez Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Rukometna sezona nastavlja se u junu
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Kako se navodi, odlažu se sve utakmice u organizaciji EHF u aprilu i maju, uz korišćenje alternativnih termina za odigravanje završnica evropskih kupova, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo seniorki i baraža za Svetsko prvenstvo 2021. u Egiptu.

Kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo žena biće odigrani u periodu od 1. do 7. juna u turnirskom formatu na jednom mestu.

Ženskoj reprezentaciji Srbije preostala su dva okršaja sa selekcijom Rusije, odnosno, dueli sa Švajcarskom i Slovačkom.

Datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 15. maj, dodaje se.

Muška reprezentacija Srbije odigraće svoj dvomeč sa selekcijom Slovenije umesto početkom juna u periodu od 29. juna do 5. jula, a datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 12. jun.

I Evropsko prvenstvo juniora planirano za period od 2. do 12. jula u Austriji i Italiji, pomereno, pa su tako sada termini 13-23. avgust.

Sva klupska evropska takmičenja nastavljaju se od juna.

Finalni turnir muške EHF Lige šampiona pomeren je na 22/23. avgust, dok će četiri najbolje ekipe u Budimpešti igrati 5. i 6. septembra.

U novonastaloj situaciji, niška Naisa će završnicu EHF Čelendž Kupa igrati u fajnal-for formatu u periodu od 15. do 21. juna.

"Mi smo potpuno svesni da primena ovog scenarija zavisi od razvoja situacije oko korona virusa i odluka pojedinih vlada. EHF će biti krajnje fleksibilan i spreman na prilagodjavanje ako to bude neophodno", rekao je predsednik EHF-a Mihael Viderer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve