Nova vest
Rukomet

Nedelja, 01.03.2020.

13:05

"Padamo – do Hrvatske moramo autobusom"

Rukometni klub Vardar nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji i praktično je pred gašenjem.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Aktuelni prvak Evrope jedva sastavlja kraj sa krajem otkako je klub napustio bogati vlasnik Sergej Samsonenko.

Do pre samo nekog vremena sve je delovalo savršeno, Vardar je bio jedan od najorganizovanijih klubova u Evropi, sagrađena je nova dvorana, gotovo uvek ispunjena do poslednjeg mesta, spojena sa luksuznim hotelom od četiri zvezdice.

Ipak, došlo je do velikog obrta, iz kluba su otišli mnogi, a novu sredinu potražiće Disinger, Skube i Toledo.

"Komplikovana je stiuacija. Većina igrača nije primila platu šest meseci, dobijamo samo deo", rekao je Kristijan Disinger.

Vardar uprkos problemima i dalje igra u Ligi šampiona i SEHA ligi.

Sledeći duel koji ih očekuje je protiv hrvatskog Neksea, a rukometaši makedonskog tima još uvek ne znaju kako će putovati do Našica.

"Nemamo kvalitetne treninge, nemamo dugačku klupu i svaku utakmicu padamo oko 40. minuta. Glupo je da pričamo o problemima, ali trenira pet-šest igrača. Padamo, hvata nas nervoza, promašujemo zicere. Čeka nas težak put do Našica autobusom, osim ako neko ne plati avion. To treba izneti šest-sedam igrača. Videćemo šta će biti. Uvek idemo na pobedu“, rekao je Ivan Čačić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve