Nova vest
Rukomet

Petak, 17.01.2020.

13:16

"Nismo imali čoveka za povrede, imali smo jedan set dresova ali ne i torbe da ih nosimo"

Pomoćni trener rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Lese Boesen rekao je da je tim u veoma lošim uslovima otišao na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA-EFE/OLE MARTIN

Debitanski nastup rukometaša BiH na EP bio je pod znakom pitanja zbog duga Saveza, ali su izabranici Bilala Šumana na kraju otputovali u Trondhajm, gde su u grupnoj fazi poraženi od Portugalije, Francuske i domaćina.

"Nemam ugovor i nisam plaćen, ali to nije poenta, s tim mogu da živim. Mi nismo imali fizioterapeuta. I šta da radimo kada nam se desi povreda, kao što je to bio slučaj pred kraj Evropskog prvenstva. Nije bilo reakcije Saveza. Imali smo set dresova, ali nismo imali torbe u kojima ćemo ih nositi. Bilal i ja smo ispraznili naše privatne torbe i poneli dresove u njima", rekao je Boesen, prenosi "Klix.ba".

Boesen, koji je sa Danskom 2008. godine bio šampion Evrope, istakao je da je teško raditi kada nema podrške u državi.

"Postoje tri velike religije u Bosni i Hercegovini. Hrvati i Srbi ne žele funkcionalnu multikulturalnu Bosnu i Hercegovinu, a rukometna reprezentacija je primer funkcionalne multikulturalne BiH. Otišli smo na Evropsko prvenstvo jer smo verovali u sportski uspeh. Sada se može govoriti da li je to bilo realno ili ne, ali nismo išli kao rekreativci", zaključio je Boesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve