Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 16.01.2020.

18:00

"Zaslužujemo svaku kritiku, ostajemo dužni do narednog puta"

Kapiten rukometne reprezentacije Severne Makedonije Kiril Lazarov smatra da je njegova ekipa bila ispod nivoa u odlučujućem meču sa Austrijom.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Naši južni susedi izgubili su tu utakmicu od domaće selekcije sa 32:28 i tako ispali sa Evropskog prvenstva.

"Treba hladne glave da analiziramo urađeno i da počnemo iz početka. Rekao sam i ranije, možemo da igramo sa Austrijom, ali bili smo ispod našeg nivoa. Razbranili smo njihovog golmana i to je bilo presudno. Iznenadio nas je i „flaster“ na meni, naterao nas je na greške, a promašivali smo i iz čistih situacija. Imali smo odličnu grupu, svako je sa svakim mogao da se nadigrava, bili su i blagi favoriti, zato je sve ovo još više razočaravajuće", rekao je Lazarov.

Severna Makedonija je završila na trećem mestu grupe B sa jednom pobedom i dva poraza.

"Veliko bogatstvo je da se ima ovakva podrška u tuđoj zemlji. Za kraj bi se zahvalio svim makedonskim navijačima. Zaslužujemo svaku kritiku i ostajemo dužni do narednog puta. Kapa dole svim Makedoncima koji su nas bodrili, poštujemo to", dodao je Lazarov.

Evropsko prvenstvo se nastavlja, a formirane su i dve nove grupe iz koje će po dve najbolje selekcije izboriti plasman u polufinale.

Grupa 1: Španija, Hrvatska, Austrija, Nemačka, Belorusija, Češka

Grupa 2: Mađarska, Norveška, Slovenija, Švedska, Island, Portugal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve