Hrvatski rukometaši: Kako bismo izašli iz dvorane da nismo pobedili Srbiju?

Hrvatski rukometaši zadovoljni su pobedom nad Srbijom (24:21) i maksimalnim učinkom u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

MSIzvor: B92
Podeli
(Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
(Photo by Jörg Schüler/Getty Images)

Najbolji pojedinac meča u Gracu bio je golman Marin Šego sa 16 odbrana.

"Retko kad brojim odbrane, osim kada imam jednu ili dve. Priželjkivali smo lakšu utakmicu, ali nikad nije lako kada igraju Hrvatska i Srbija. Najvažnije da smo na kraju svi živi i zdravi izašli s terena", rekao je Šego.

Utisak svih hrvatskih igrača je da nisu na pravi način shvatili tim Nenada Peruničića.

"Nismo ušli u utakmicu onako kako smo hteli. Mislim da je ovo pokazatelj da ne možemo ući protiv takvog rivala sa 80 posto, nismo bili potpuno spremni", rekao je Luka Cindrić, uz pohvale na račun Šega.

Kao snagu ističu veliku podršku sa tribina od 3.000 navijača.

"Na poluvremenu u svlačionici smo rekli "Hoćemo li da igramo ili nećemo?". Odigrali smo sjajno drugo poluvreme na krilima fantastične publike koja nam ceo turnir daje vetar u leđa. Ovo nikad u životu nisam doživeo".

 (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
(Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)

Desni bek Luka Stepančić postigao je pet golova i bio prevaga u bitnim trenucima.

"Rekli smo u svlačionici da ne znamo kako bismo izašli iz dvorane da smo izgubili i da ovim navijačima nismo dali zadovoljstvo pobede. Moramo igrati 100 posto da bismo ostvarili cilj. Nije nam se obilo o glavu, ali dobro je upozorenje", zaključio je rukometaš PIK Segeda.

Hrvati u naredni krug nose dva boda i za sada je poznato da će u Beču biti u grupi sa Španijom i Nemačkom, pored rivala iz prvog dela - Belorusije sa kojim se neće sastati više.