Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 13.01.2020.

23:50

Červar otkrio šta "nije mogao ni da sanja"

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar priznao je da nije očekivao toliko tešku utakmicu protiv Srbije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: MT

Autor: MT

Červar otkrio šta
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Kauboji" su savladali "Orlove" sa 24:21 i sa sve tri pobede se plasirali u narednu fazu.

"Hteli smo da pobedimo i istovremeno ostanemo odmorni, ali to nismo mogli jer su oni nametnuli borbenu, disciplinovanu i čvrstu igru. Nisam mislio da će se utakmica ovako odvijati. Očekivao sam tešku, ali ne ovako tešku utakmicu", rekao je Červar.

Červar je bio oduševljen podrškom hrvatskih navijača u Gracu.

"Bilo je važno da ne razočaramo ove ljude koji su došli. Ja sam 200 utakmica bio na klupi reprezentacije, ali ne pamtim ovakvu podršku navijača. Nisam to mogao ni da sanjam", dodao je Červar.

Hrvatska je u prvom poluvremenu postigla samo osam pogodaka, ali je u nastavku zaigrala bolje.

"Da budem iskren, rekao sam im da ja nemam obraza da izgubim pred ovom publikom. Ti ljudi nisu žalili ni novac ni trud da dođu da nas bodre i najmanje što mi možemo da uradimo je da pobedimo. Ova utakmica nam mora biti opomena da ne možemo nikoga da pobedimo ako ne igramo iznad svojih sto posto. Previše smo srljali individualnom igrom kroz sredinu, a oni su tamo najjači. Biće vremena da igračima ukažemo na te neke loše detalje kojih je bilo", zaključio je Červar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve