Nova vest
Rukomet

Sreda, 11.12.2019.

14:10

Norveška pomogla Srbiji pobedom nad Nemačkom

Ženska rukometna reprezentacija Norveške pobedila je Nemačku sa 32:29 (17:16) u utakmici Grupe 1 u drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Norveška pomogla Srbiji pobedom nad Nemačkom
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Praktično, Norvežankama pobeda nije značila ništa u rezultatskom smislu, jer su od ranije obezbedile plasman u polufinale, ali su zato mnogo pomogle reprezentaciji Srbije.

Srbija je prethodno sa Danskom igrala nerešeno, 26:26 i posle pobede Norvežanki osvojila treće mesto u grupi.

Srbija i Nemačka koja je četvrta, imaju isti broj bodova, ali kako su Srpkinje pobedile Nemice sa 29:28, one su zbog prednosti međusobnog skora u prednosti.

To znači da će izabranice selektora Ljubomira Obradovića u petak 13. decembra igrati u meču za peto mesto sa Crnom Gorom i da imaju priliku da igraju kvalifikacije za Olimpijski turnir.

Na meču Norveške i Nemačje u redovima pobednika najefikasnija je bila Kari Skar Bratset koja je postigla šest golova.

Na kvaifikacionom turniru za Igre u Tokiju 2020. praviće se tri grupe od po četiri tima, da po dve će iz svake grupe izboriti vizu za Olimpijske igre.

Još se ne zna kada će ti mečevi biti igrani.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d