Nova vest
Rukomet

Sreda, 11.12.2019.

09:47

Srpkinje kraljice drame, zlatan remi u meču sa Danskom!

Rukometašice Srbije i Danske odigrale su nerešeno, 26:26 u Grupi 1 u drugoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Srpkinje kraljice drame, zlatan remi u meču sa Danskom!
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Bio je to krajnje dramatičan meč u kojem se do poslednjeg sekunda nije znao rezultat, na kraju izabranice selektora Ljubomira Obradovića osvojile su zlata vredan bod i ostale u igri za plasman na Olimpijski turnir.

Osvajanjem tog boda sada su treće na tabeli čime su direktno ostavile Dansku bez šansi da se plasira na Olimpijske igre.

Srbija će ako Norveška pobedi Nemačku od 12.30 u petak igrati za plasman od petog do šestog mesta i plasman u kvalifikacije za Tokio.

Ukoliko pobede Nemice, Srbija će igrati za sedmo mesto protiv Crne Gore ili Švedske i ulazak u baraž za kvalifikacije. U svakom slučaju, naš tim ima veliku šansu da se kvalifikuje na Olimpijski turnir.

Bio je to izuzetno uzbudljiv meč tokom kojeg je Srbija u većem delu bila u rezultatskoj prednosti.

Sjajno su naše devojke počele meč i posle 3:3 napravile su seriju od 5:0 i povele sa 8:3.

U tom periodu su delovale sigurno i nezaustavljivo, a Katarina Tomašević je sjajnim odbranama davala ton našoj igri.

Sredinom i krajem prvog dela, Srbija je stigla do najveće prednosti na utakmici (9:3 i 13:7), ali je pad koncentracije u finišu prvog poluvremena uticao na to da Danska na odmor ode sa pristojnih tri gola minusa (14:11).

Već tada je bilo jasno da će faktor snage biti veoma bitani to se ispostavilo kao tačno. Selekttr Danske je koristio dve odmorne igračice, Burghart i Ajversen, kao i grigel, zadavale su dosta problema našoj odbrani.

Ono što je, za razliku od prvog poluvremena bio problem jeste igra u fazi napada. Stale su naše devojke, igrale poprilično dekoncentrisano i brzopleto i dozvolile su Dankinjama da brzo uhvate priključak.

U 40. minutu Danska je prišla na gol minusa, a minut kasnije i izjednačila na 16:16.

U 46. minutu golom Kristine Liščević bilo je 20:18 za Srbiju, ali Danska je za tili čas anuulirala prednost i deset minuta pre kraja prešla u vođstvo od 20:21.

Usledila je dramatična završnica, greške i na jednoj i drugoj stani, isključenja, da bi Danska u poslednji minut ušla sa prednošću od 25:26.

Ipak, dvadeset sekundi pre kraja Kristina Liščević je postigla zlata vredan gol za 26:26. Usledio je poslednji napad Danske, pogodile su prečku, imala je Srbija i sreće, ali je sve to i zaslužila.

Plasman u Tokio je sada nadohvat ruke, ali videćemo kako će odigrati Norveška i Nemačka.

Sve detalje meča Srbije i Danske možete da pratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d