Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 09.12.2019.

16:00

Cvijić ponosna zbog pobede protiv Nemačke

Srpska rukometašica Dragana Cvijić rekla je da je ponosna zbog pobede protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu u Japanu rezultatom 29:28.

Izvor: SN

Autor: SN

Cvijić ponosna zbog pobede protiv Nemačke
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Dragana Cvijić je navela da je njena ekipa pre svega zbog velikog karaktera i dalje u igri za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

Cvijićeva je bila najefikasnija u srpskom timu sa sedam golova.

"Presrećna sam, ovo je moja omiljena pobeda u karijeri. Borile smo se do kraja, znale smo koliki je ulog, koliko znače dva boda. Izdržale smo, verovale smo da možemo da pobedimo, iako je bilo padova u drugom poluvremenu. Snaga tima je danas pobedila, preponosna sam, dale smo više od 100 odsto i zasluženo pobedile", rekla je Cvijić, preneo je Rukometni savez.

Pobedonosni gol postigla je Kristina Liščević iz sedmerca u završnici utakmice. Srbija sada ima četiri boda na četvrtom mestu, dok Nemačka na prvoj poziciji ima bod više.

"Pokazale smo ogroman karakter, to treba da nas krasi i samo zbog tog karaktera imamo četiri boda. Ne mogu da kažem da smo bolje od Nemačke, Koreje, Danske, ali ne damo na sebe i nećemo dati. Želimo Olimpijske igre više nego išta na svetu. Sad smo opet u igri, ne znam kakav je rasplet, želimo da pobedimo Dansku, da probamo da ih iznenadimo, da igramo našu igru. Ako možemo da ih prebijemo, da uzmemo dva boda, pa kako bude neka bude", rekla je Civijić.

U trećem kolu u sredu od 10 časova Srbija će igrati protiv Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve