Nova vest
Rukomet

Subota, 07.12.2019.

13:16

Rukometašice Stoiljković i Pop Lazić u Klubu 100

Rukometašice Srbije Jovana Stoiljković i Slađana Pop Lazić su nastupima na Svetskom prvenstvu u Japanu postale članice "Kluba 100".

Izvor: MT

Autor: MT

Rukometašice Stoiljković i Pop Lazić u Klubu 100
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

One su odigrale trocifreni broj utakmica u nacionalnom dresu, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Stoiljković, koja igra na poziciji levog beka, i pivotmen Pop Lazić su protiv Slovenije odigrale 101. meč u kome su pevale "Bože pravde", i tako se pridružile Кatarini Tomašević (110) i Jeleni Lavko (109), igračicama sa najvećim brojem nastupa u timu koji igra na planetarnom takmičenju u Кumamotu.

"Uvek je čast i zadovoljstvo biti sa reprezentacijom. Rado se odazivam svakom pozivu, svakog trenera i selektora. Divno je biti sa devojkama u nacionalnom timu i lepo je deliti dobre i loše trenutke. Bez obzira na sve, uvek se u ovom dresu daje maksimum", rekla je Stoiljkovićeva.

Ona je u dresu reprezentacije prvi put zaigrala pred Evropsko prvenstvo u Beogradu 2012. godine, dok je Pop Lazić debitovala 2010. godine na šampionatu Evrope koje je održano u Danskoj i Norveškoj.

"Svaki put je kao prvi put. Drago mi je što sam više od 100 puta pevala 'Bože pravde'. Čini mi se da smo ove godine baš glasne i nadam se da to čuju i ljudi na tribinama. Srećna sam kada igram za svoju zemlju", rekla je Pop Lazić.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sutra igra prvu utakmicu u glavnoj fazi Svetskog prvenstva. Protivnik izabranicima Ljubomira Obradovića biće Južna Koreja od 7.00.

"Imamo pozitivno iskustvo sa Кorejom sa prošlog Svetskog prvenstva u Nemačkoj, ali i 'Seul Кupa' pre desetak dana. Znamo kako igraju, Ljuba (selektor Ljubomir Obradović) ima rešenja za njihove napadačke akcije i odbrambene formacije, kako i šta je potrebno da zatvorimo. Ako ponovimo igru iz Seula, možemo do pozitivnog rezultata", kazala je Stoiljković.

Na kraju prve faze takmičenja na SP u Japanu, Marija Obradović i Jelena Trifunović stigle su do brojke od 100 postignutih golova u dresu reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve