Nova vest
Rukomet

Petak, 06.12.2019.

10:10

"Danas je bio taj dan odluke"

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju sa 29:27 i tako se plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu.

Izvor: SV

Autor: SV

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

"U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim devojkama. Ključna stvar je moral ekipe. Nisu pale posle vođstva 0:5. Juče smo imali loš dan, a danas je bio taj dan odluke", rekao je selektor Ljubomir Obradović posle utakmice.

Obradović je čestitao Slovenkama na fer i korektnoj borbi.

Srpske rukometašice će drugu fazu šampionata sveta početi u nedelju.

"Znamo dva rivala, Koreju i Nemačku. Imamo dobro iskustvo sa Korejom, pobedili smo ih na Seul Kupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će biti treći, Danska ili Francuska", kazao je Obradović.

Reprezentativka Srbije Kristina Lišcević je čestitala svom timu.

"Dokazale su Slovenke da imaju odličan tim, da se nikada ne predaju. Imamo isti mentalitet, nismo odustale, borile smo se do kraja, čestitam mojim devojkama na tome", rekla je Kristina Liščević.

Selektor tima Slovenije Uroš Bregar i reprezentativka te države Nina Žabjek čestitali su Srbiji na pobedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve