Nova vest
Rukomet

Petak, 06.12.2019.

06:45

Liščevićeva odvela Srbiju u drugu fazu SP!

Rukometašice Srbije savladale su Sloveniju 29:27 (12:11) u direktnom duelu za plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Liščevićeva odvela Srbiju u drugu fazu SP!
Foto: RSS

Junakinja pobede "Orlica" bila je Kristina Liščević sa dva sjajna gola u pri nerešenom rezultatu u poslednjem minutu!

Liščevićeva je prvo pogodila sa devet metara preko bloka u napadu sa dva igrača manje, a potom "overila" trijumf nakon odlične odbrane našeg tima.

Ipak, igrač utakmice bila je sjajna Slađana Pop-Lazić koja je sa osam golova nosila Srbiju tokom žestoke borbe sa Slovenkama.

Sjajna je bila i kapitenka Jelena Lavko sa sedam golova, junakinja Liščević je dodala četiri, dok je tri postigla Stoiljković.

Sloveniju je predvodila na trenutke nezaustavljiva Tjaša Stanko sa deset golova, ali ju je pratila samo Ana Gros sa osam pogodaka.

Srbija je katastrofalno počela meč, nije postigla gol skoro devet minuta, dok su Slovenke "rešetale" i povele 5:0.

Ali nakon što je Liščević okončala taj post, razigrala se Pop-Lazić i sa dva gola vraća naš tim u egal (6:7).

Slovenija je još nekoliko minuta održavala prednost, da bi deset minuta pre poluvremena Srbija uspostavila potpuno kontrolu i serijom pogodaka izjednačila (10:10).

Nakon nekoliko propuštenih prilika za vožstvo, u 28. minutu selektor Obradović traži tajm-aut, a u narednom napadu Pop-Lazić opet trese mrežu za 12:11 i prvu prednost našeg tima na meču i rezultat prvog poluvremena.

Srbija sjajno kreće u drugo poluvreme, Pop-Lazić nastavlja da teroriše gol Slovenije i naša selekcija stiže do najveće prednosti – 15:12.

Međutim, tada se budi sjajna Stanko i uz podršku Svetik i Zulić Slovenke preokreću na 20:19. Srbija loše reaguje u toj situaciji i na 15 minuta pre kraja opet zaostaje tri gola – 20:23.

Obradović opet traži minut pauze i kritikuje igru u odbrani, što pokreće naše igračice, njegova kćerka postiže važan gol za samopouzdanje, a popravlja se i odbrana.

Iz toga se razigrao i napad, Trifunovićeva i Nikolićeve donose izjednačenje (23:23), a novim golom Obradovićeva i novi preokret (25:24).

Nakon što je Cvijićeva iznudila igrača više na terenu, Nikolićeve donosi +2 na pet minuta pre kraja, ali Gros i Stanko koriste dva isključenja Srbije pa vraćaju Sloveniju u život (27:27) pred poslednji minut.

Međutim, fantastična Liščevićeva u napadu sa igračem manje bukvalno "izmišlja" gol za 28:27, Slovenke odmah greše u napadu, a nakon novog tajm-auta Obradovića, Liščević postiže još jedan pogodak i stavlja tačku na meč.

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve