Nova vest
Rukomet

Utorak, 03.12.2019.

17:02

Svečanom akademijom obeleženo 70 godina rukometa u Srbiji

Svečanom akademijom u velikoj sali Skupštine grada Beograda danas je obeleženo 70 godina rukometa u Srbiji, odnosno bivšoj Jugoslaviji.

Izvor: SN

Autor: SN

Svečanom akademijom obeleženo 70 godina rukometa u Srbiji
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Domaćin proslave, ujedno predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS), Božidar đurković, pozdravivši prisutne i čestitajući Savezu rođendan, istakao je da je rukomet u proteklih 70 godina ostvarivao velike rezultate i velike uspehe, u obe konkurencije, te da malo zemalja u Evropi i svetu može da se pohvali da je imalo najbolje igrače na Evropskim i Svetskim prvenstvima, na svim pozicijama u rukometnom sportu, od golmana do kružnog napadača.

"Nama prošlost služi kao putokaz za bolje rezultate i razvoj i dalji prosperitet rukometa u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su doprineli istinskoj slavi srpskog rukometa širom sveta", rekao je Đurković.

Kako je naveo, Srbija ne bi trebalo da se zadovoljava samo plasmanima na velika takmičenja.

"Povratak u borbu za medalje nije neostvariv. Potrebno nam je jedinstvo, zdrava atmosfera i strpljenje", zaključio je Đurković.

Državni sekretar za sport, nekadašnji rukometni reprezentativac, Predrag Peruničić kazao je da činjenica da u rukometu ima preko 100 nosilaca nacionalnih priznanja jasno odslikava svu trofejnost tog sporta.

"Imamo potencijal od preko 400 klubova, kao i bazu za rezultate",
istakao je Peruničić.

Gostima se putem video linka obratio i predsednik Svetske rukometne federacije ( IHF) Hasan Mustafa.

Na svečanosti su dodeljena zaslužna priznanja, a prisutni su bili mnogobrojni gosti iz sveta sporta, među njima predsednik Evropske rukometne federacije Mihael Viderer, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, gradski sekretar za sport Dragana Belojević, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, predstavnici Sportskog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske, kao i Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve