Nova vest
Rukomet

Utorak, 03.12.2019.

12:10

Hrabre rukometašice posle velike borbe poražene od Norveške

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Norveške 28:25, u trećem kolu Svetskog prvenstva u Japanu.

Izvor: PT

Autor: PT

Hrabre rukometašice posle velike borbe poražene od Norveške
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Ekipa Ljubomira Obradovića odigrala je sjajnu utakmicu protiv velikog favorita, ali je krajem utakmice popustila i doživela prvi poraz.

Imala je Srbija napad za minus jedan, na dva minuta do kraja, međutim arbitri su doneli sumnjivu odluku, tačnije faul u napadu Dragane Cvijić, potom su je isključili i tu je bio kraj meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Srbija u narednom kolu igra protiv Holandije (sreda 10h), dok se Norveška sastaje sa Angolom.

Najefikasnija kod Srbije bila je Kristina Liščević sa šest golova, pet je postigla Dragana Cvijić, dok su po četiri imale Stoiljković i Nikolić. U pobedničkom sastavu briljirale su Oftedal i Arntzen sa po sedam golova.

Naše rukometašice sa sjajnom energijom ušle su u utakmicu. Iako autsajderi, Srbija je igrala odličan rukomet i posle desetak minuta imala je +2, 6:4.

Norveška se mučila da postigne gol kada ima igračicu više i čini se da su lakše prolazile odbranu Srbije kada se igralo šest na šest.

Srpkinje su imale i 11:9 u završnici, ali su Norvežanke uspele da naprave seriju i na poluvreme odu sa minimalnom prednošću, 13:12.

Očekivalo se da će Norveška naoštreno ući u drugo poluvreme i to se desilo. Postizale su golove kao od šale, još su imale i naklonjenost sudija i ubrzo je bilo +4, 23:19.

Činilo se da je kraj meča kada je Aune na devet minuta do kraja postigla gol za +5 (25:20), međutim borbene Srpkinje su uspele da se vrate.

Ekipa Ljubomira Obradovića imala je napad da smanji zaostatak na svega jedan gol, ali su arbitri dosudili faul u napadu Dragane Cvijić, u situaciji kada je naš pivot bio fauliran. Arbitri su to drugačije videli i tu je utakmici bio kraj.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve