Nova vest
Rukomet

Subota, 30.11.2019.

12:10

Šok u našoj grupi – Slovenija srušila favorita za medalju!

Ženska rukometna reprezentacija Slovenije napravila je veliko iznenađenje pobedivši Holandiju (32:26) na startu Svetskog prvenstva u Japanu.

Izvor: PT

Autor: PT

Šok u našoj grupi – Slovenija srušila favorita za medalju!
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Sloveniju je do trijumfa predvodila Tjaša Stanko sa ćak 12 golova, pet je postigla Polona Barič, dok je Ana Gros meč završila sa sedam.

U poraženom sastavu najbolji strelci bili su Polman i Abing sa po pet golova.

Holandija, koja je iz prvog šešira došla u grupu A, bila je veliki favorit da pobedi Sloveniju, međutim u tome nisu uspeli i sada će im biti otežan plasman u narednu rundu.

Holanđanke su na prethodnom Svetskom prvenstvu zauzele treće mesto, na Evropskom 2018. takođe su bile bronzane, pa je tako poraz od Slovenije veliki šok za sve.

Holandija i Slovenije igraju u našoj grupi, i Srbija je upravo trebalo da se bori sa nekadašnjom državom Jugoslavije za treće mesto, odnosno za plasman u drugu fazu.

Sada ćemo videti kakav će biti dalji rasplet, a važno je da su naše rukometašice ostvarile pobedu u prvom kolu savladavši Angolu 32:25.

Slovenija naredni duel igra protiv protiv Norveške u ponedeljak od 13h, istog dana Holandija igra sa Angolom (07.00), dok prvi meč drugog kola u grupi A igraju Kuba i Srbija (04.30/ noć između nedelje i ponedeljka).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve