Srpkinje u grupi sa Norveškom, Holandijom, Slovenijom, Angolom i Kubom na SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Japanu u Grupi A sa Norveškom, Holandijom, Slovenijom, Angolom i Kubom

Izvor: B92, Beta
Podeli

Tri najbolje selekcije iz Grupe A izboriće plasman u glavnu fazu gde će igrati protiv tri najbolje reprezentacije iz Grupe B, u kojima će se takmičiti Francuska, Danska, Nemačka, Južna Koreja, Brazil i Australija.

Po dve najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale. Plasman od drugog do sedmog mesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije.

Mesta se povlače ukoliko dobar rezultat na prvenstvu ostvare reprezentacije koje su već izborile plasman na Olimpijske igre ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.

"Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe", rekao je selektor Ljubomir Obradović za sajt Saveza.

U Grupi C igraće Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Španija, Senegal i Kazahstan, a u Grupi D Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina i Kongo.

Svetsko prvenstvo u Japanu održaće se od 30. novembra do 15. decembra.