Nova vest
Rukomet

Subota, 13.04.2019.

16:20

Peruničić: Nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da je Hrvatska favorit i u drugoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: PT

Autor: PT

Peruničić: Nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar
Foto: Starsport

"Nismo se busali u prsa ni tamo, ni ovde. Ne biram mesto da kažem nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu i ovde je. To je realnost. Ono što su momci izneli na psihološkom planu je bilo iznad njihovih granica, utakmica je 55 minuta bila u egalu. Moramo da ostanemo koncentrisani. Momci su pobedili sebe, nisu imali oscilacije. Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar", rekao je Peruničić, preneo je Rukometni savez.

Rukometaši Srbije igraju u nedelju od 20.30 u Zadru protiv Hrvatske, utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U četvrtak uveče u Beogradu bilo je nerešeno, 25:25.

"Držaćemo se našeg puta, želimo da pokažemo zube svima, sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak. Sve ono što se bocka i potpaljuje, nas to na terenu ne interesuje. Кada izadjemo, naš fokus će biti samo na terenu", dodao je srpski selektor.

U odnosu na utakmicu u Beogradskoj areni, u sastavu nema Bogdana Radivojevića i Stefana Vujića.

"Bogdan je i pre dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Obavio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Bio je osam dana bez treninga, ne bih da ga dovodim u bilo kakav rizik. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utamice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje", rekao je Peruničić.

Rukometaš Srbije Miljan Pušica rekao je da očekuje da ekipa ponovi dobru igru u odbrani.

"Biće velika razlika u odnosu na prvi meč. Hrvati će igrati pred punom Arenom. Nemamo čega da se plašimo. Moramo da ostvarimo kontinuitet igara, da odigramo kao u Beogradu. To znači da ponovimo dobru odbranu. Uspeli smo da sprečimo njihove napadače da postignu mnogo golova. Uz izvestan napredak u napadu, mogli bismo da pariramo tokom cele utamice", rekao je on.

"Biće veliki pritisak, o tome je suvišno pričati. To je sport, moramo da se prilagodimo i izvučemo maksimum. Biće izuzetno teško, ali i korektno medju igračima na terenu, što je najbitnije", dodao je rukometaš nemačkog Mindena.

Levo krilo Vanja Ilić rekao je da je organizacija utakmice u Zadru na visokom nivou. On je istakao da su igrači tokom karijere navikli da se nose sa pritiskom, da će utakmica biti specifična, ali da se niko ne plaši, jer će puna hala biti dodatni motiv.

"Sasvim normalna situcija kao pred svaku utakmicu. Sve je bez ikakvih problema. Nadam se da će tako ostati do kraja. Bilo je mnogo dobrih stvari u Beogradu, ostalo je da se sitnice poprave da bismo odigrali još jednu utakmicu na visokom nivou. Potrudićemo se da odigramo još jedan meč u egalu sa takvim protivnikom, što neće biti ni malo lako. Ovoga puta će biti više nervoze na njihovoj strani i u tome vidim našu šansu", naveo je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve