Nova vest
Rukomet

Petak, 25.01.2019.

18:55

Danska uništila šampiona za finale Svetskog prvenstva!

Rukometna reprezentacija Danske ubedljivom pobedom nad Francuskom izborila je plasman u finale Svetskog prvenstva.

Izvor: LN

Autor: LN

Danska uništila šampiona za finale Svetskog prvenstva!
AP Photo/Martin Meišner

Danci su u polufinalnom meču slavili rezultatom 38:30 i plasirali se u finale prvenstva koje se održava u njihovoj zemlji i Nemačkoj.

Reprezentativci Danske su napravili veliki uspeh plasiravši se u finale, ali to nije bilo ni blizu neočekivano kao što je podatak da su do toga došli sa maksimalnih devet pobeda.

Domaćini su nametnuli svoj ritam od samog starta meča i tokom prvog poluvremena njihova prednost je konstantno rasla. Odbrana aktuelnog šampiona sveta nije znala šta ju je snašlo i Danci su posle prvih 30 minuta imali velikih +6.

Iako su mnogi mislili da će se Francuzi konsolidovati u drugom poluvremenu, to nije bio slučaj. Danci su dodatno podigli nivo i sredinom poluvremena došli na deset golova prednosti.

Francuska, aktuelni svetski šampion, uspela je da rezultat na kraju učini podnošljivijim nego što je bio tokom većine meča, ali se na kraju meča mora istaći da su Danci nadigrali Francuze možda i kao nikada ranije.

Dance je do pobede vodio nestvarni Mikehl Hansen sa 12 golova, dok je najbolj ikod Francuza bio Kentin Mahe sa osam pogodaka.

Danska nikada nije bila prvak sveta, a tri puta su bivali poraženi u mečevima za titulu, najskorije 2011. i 2013. godine.

U drugom polufinalu, od 20.30, igraju drugi domaćin Nemačka i Norveška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve