Nova vest
Rukomet

Sreda, 23.01.2019.

22:04

SP: Nemačka i Danska nepobedivi, poznati parovi polufinala

U poslednjim mečevima druge grupne faze Svetskog prvenstva u rukometu pobede su ostvarili Danska i Nemačka.

Izvor: LN

Autor: LN

SP: Nemačka i Danska nepobedivi, poznati parovi polufinala
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Danci su zabeležili i osmu pobedu u isto toliko mečeva Svetskog prvenstva i kao prvi iz svoje grupe se plasirali u polufinale. Oni su od Švedske bili bolji rezultatom 30:26.

Najefikasniji kod pobednika bio je Mikel Hansen sa šest pogodaka, dok je jedan manje imao Landin. U gubitničkom sastavu bolji od ostalih bio je Tolbring sa osam golova.

U dosta neizvesnijem meču domaćin Nemačka pobedila je aktuelnog evropskog šampiona Španiju sa 31:30.

Nemci su vodili tokom celog drugog poluvremena i nisu dopustili Španiji da izjednači, iako su više puta dolazili na samo jedan gol zaostatka.

Nemce, koji su kao i Danci nepobeđeni na turniru, do pobede je vodio Bom sa pet golova, dok je četiri imao Kolbaher. Kod Španaca najbolji je bio Soler sa osam golova, dva više od Dušebajeva.

Posle ovih mečeva poznati su parovi polufinala – u jednom polufinalnom meču igraće Nemačka protiv Norveške, dok će se u drugom obračunati Francuska i Danska. Mečevi su na programu u petka, 25. januara.

Hrvatska i Švedska će se boriti za peto mesto, dok će za sedmo igrati Španija i Egipat.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve