Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 14.01.2019.

15:00

Srbija prokockala šanse, važna pobeda Brazila u borbi za prolaz dalje!

Rukometaši Srbije poraženi su od Brazila 22:24 u Berlinu, u trećem kolu Grupe A Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Srbija prokockala šanse, važna pobeda Brazila u borbi za prolaz dalje!
EPA-EFE/FILIP SINGER

Ključni meč za obe selekcije kako bi zadržale šanse za dalji plasman pripao je Brazilu zahvaljujući nerezonskim greškama bekova Srbije u prelomnim trenucima meča.

Najefikasniji su u ekipi Srbije sa po pet golova bili Radivojević i Marsenić. četiri je dao Nemanja Ilić (dva sa sedmerca).

Kod Brazilaca je pet golova dao Žoze Toledo, a po četiri Čijufa, Borže i Langaro.

Srbija je iz prva dva meča sa Rusijom i Francuskom imala jedan bod, dok je južnoamerička selekcija bila bez poena nakon duela sa Francuskom i Nemačkom.

U napadu Srbije tokom prvog poluvremena nije funkcionisalo skoro ništa, dok je golman Brazila branio štošta srpskim bekovima.

Srbija je nizala greške u predaji lopte, bilo je i nervoze što se moglo videti po broju tehničkih grešaka, a Brazilci su pritiskali i flasterima.

Povrh svega, momci u žutim dresovima su imali i šest golova prednosti, dok je naša ekipa za prva 22, 23 minuta dala samo šest golova.

Od tog trenutka do završnice se razigrao Mijailo Marsenić, Bogdan Radivojević je dobro istrčao nekoliko puta i posle jedne kontre na pola minuta do poluvremena je četvrtim golom smanjio zaostatak za Brazilom na 14:11.

Rival Srbije je imao šansu da poslednji napad poluvremena završi golom zahvaljujući padu koncentracije u odbrani naše ekipe, ali je stativa spasla tim Nenada Peruničića.

Drugo poluvreme počelo je golom Mošića, a napad Srbije je bio brži. Međutim, Almeida je počeo da skida zicere, a naši igrači da gube loptu i Brazil je posle deset minuta igre nastavka odmakao na 18:13.

Marsenić i Radivojević su iz kontri dali dva brza gola i pokazali da bi to trebalo da bude recept za nastavak meča. Međutim, Srbija je igrala u kraćim naletima, bekovi su grešili pri dodavanju lopte, pa su Brazilci u nekoliko navrata imali i prazan gol u kontrama.

Održavali su prednost, a Srbiju je u igri držao Dejan Milosavljev sjajnim odbranama. Skidao je i zicere Brazilcima, a posle isključenja Tešeire na pragu poslednjih deset minuta, Srbija uspeva da priđe na samo gol zaostatka 22:21.

Ipak, stara boljka u napadu se nastavila, bekovi nisu preuzimali odgovornost, a krila nisu tražili. Za to vreme, Marsenić je na pivotu često bio odsečen i "hranio se" odbicima.

Kada je u poslednja dva minuta isključen Pušica Brazil je imao gol više, igrača više i napad. Uprkos tome, Srbija je uspela da održi priključak, ali je sve dileme u vezi sa pobednikom otklonio Langaro pogotkom za 24:22.

Srbija sledeći meč igra protiv Koreje, a naša reprezentacija je trenutno petoplasirana u grupi A sa jednim bodom, dok je Brazil četvrti sa dva.

Prva je Nemačka, druga Francuska sa po četiri boda, a trećeplasirana Rusija ima tri. Poslednja je Koreja bez bodova.

Tok meča možete pogledati u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

360 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d