Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 14.01.2019.

12:51

Peruničić uporedio Brazil sa Francuskom, napravio promenu na golu

Selektor Srbije Nenad Peruničić uoči meča protiv Brazila na Svetskom prvenstvu odlučio je da napravi promenu na golu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Peruničić uporedio Brazil sa Francuskom, napravio promenu na golu
Foto: RSS

Tako će u ključnom meču u borbi za drugu fazu mrežu "Orlova" umesto Vladimira Cupare da čuva Dejan Milosavljev.

Golman skopskog Vardara je i prošle godine bio u nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali nije debitovao, pa će sada to uraditi protiv južnoameričke selekcije kao podrška Svetislavu Verkiću.

Debi očekuje i mladi desni bek Metaloplastike Milan Milić, nakon što je dobio naknadni poziv zbog povrede Nemanje Zelenovića.

"Brazilci izgledaju kao Francuzi. Malo slabiji u individualnom kvalitetu, ali sličan sistem igre. Jako agresivni, jako puno rotacije, ukrštanja. Ne libe se, nemaju opterećenje da pale iz svih pozicija. Kažete da imaju sedam igrača sa preko 100 nastupa, ali mi imamo mladost. Ne odustajem", rekao je uoči meča selektor Peruničić.

Srbija je nakon remija sa Rusijom (30:30) na premijeri SP, ubedljivo poražena od Francuske (32:21). S druge strane, Brazil je prvo namučio Francuze (22:24), a onda doživeo debakl protiv Nemačke (21:34).

Utakmica između Srbije i Brazila igra se od 15.30 u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve