Nova vest
Rukomet

Utorak, 04.12.2018.

20:12

Sjajne Srpkinje nadigrale Dansku

Rukometašice Srbije odigrale su najbolji meč na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U poslednjem meču A grupe pobedile su Dansku sa 30:25.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sjajne Srpkinje nadigrale Dansku
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Posle pobede nad Poljskom (33:26) i poraza od Švedske (22:21), Srpkinje su odigrale fantastično protiv favorizovanih Dankinja i plasirale se u drugu fazu prenevši dva boda.

Bila je to odlična partija izabranica Ljubomira Obradoviča od prvog do poslednjeg minuta. Imale su prednost od samog početka i zasluženo su na kraju slavile sa pet golova prednosti.

Briljirala je Andrea Lekić koja je sa osam postignutih golova proglašena igračicom utakmice, ali ni ostale nisu bile ništa manje impresivne.

Srbija je u utakmicu ušla svesna da je prošla u drugu fazu pošto je Švedska bila bolja od Poljske, ali je trebalo pobediti jer je jedino to garantnovalo da će se u drugu fazu takmičenja preneti bodovi.

Pobedom nad Danskom, Srbija je osvojila prvo mesto u A grupi, ali su sve tri reprezentacije prenele po dva osvojena boda.

Ušle su naše devojke u meč orne za borbu i igru i od početka su stavile Dankinjama do znanja da ih zanima samo pobeda. Iz minuta u minut igrale su sve bolje i sigurnije, a tako je rasla i prednost.

Od početnih 2:1 do 6:3 u 7. minutu, da bi u finišu prvog dela stigli do plus četirim 14:10.

Ta prednost je bila i posle prvih pola sata igre (17:13), za razliku od meča sa Švedskom kada nisu uspele da se odlepe na više od dva gola, što ih je na kraju koštalo poraza.

U drugom poluvremenu, nošene odličnom igrom Andree Lekić i Katarine Krpež-Šlezak, izabranice Ljubomira Obradovića su se ubrzo odlepile na velikih plus osam (22:14) u 41. minutu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Posle toga, sve je bilo u pametnom čuvanju prednosti. Uspevale su Dankinje u pojedinim momentima da smanje na pet golova razlike, na kraju meč se i završio tom razlikom (30:35).

U pobedničkoj ekipi najefikasnije su bili igrač utakmice Andrea Lekić i kapiten Katarina Krpež-Šlezak koja nije promašila još nijedan sedmerac na turniru i najefikasnija je igračica posle prve faze turnira sa 26 golova.

Jelena Lavko je postigla četiri, koliko i Jovana Stoiljković, dok je Slađana Pop-Lazić tri puta pogodila cilj.

U timu Danske, Jorgensen i Voler su postigle po četiri gola.

Za koji dan kreće druga faza takmičenja, u kojoj će biti formirane dve grupe sa po šest ekipa. Srbija je u Grupi I sa Švedskom, Danskom, te Rusijom, Francuskom i Crnom Gorom.

Prvi meč Srbija igra protiv Rusije u subotu 8. decembra u 18 časova. Meč će se takođe igrati u Nantu. Dva dana kasnije na redu je susret s Crnom Gorom (21 čas), a zatim sa domaćinom Francuskom, 12. decembra od 21 čas.

Sve detalje meča u Nantu mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve