Nova vest
Rukomet

Utorak, 04.12.2018.

14:15

Obradović: Danska slična kao Švedska; Cvijić: Bolje smo u igri 6 na 6

Rukometašice Srbije igraju od 21 sat protiv Danske meč trećeg kola grupe A Evropskog prvenstva u Nantu, a naše reprezentativke su svesne koliki je ulog u igri.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Obradović: Danska slična kao Švedska; Cvijić: Bolje smo u igri 6 na 6
Foto: RSS

Pobedom nad Dankinjama bi Srbija prenela bar dva boda u narednu, glavnu fazu takmičenja, a ako Danska izgubi i od Poljske, onda Srpkinje prenose četiri boda.

Posle uvodne pobede nad Poljskom (33:26), naša reprezentacija je poražena od Švedske 22:21, zbog čega žali i pivotmenka srpske selekcije Dragana Cvijić.

"Izgubili smo dobijenu utakmicu. Ostaje žal za pobedom. Bilo je mnogo dobrih stvari koje smo izvukli iz duela sa Švedskom. Falilo je smirenosti kod šuteva. Jedan dan je lopta na njihovoj strani, drugi put na našoj", rekla je Cvijić za Rukometni savez Srbije.

Tim Ljubomira Obradovića je izgubio posle preokreta golom na samo pet sekundi do kraja utakmice, iako je tokom većeg dela prvog poluvremena vodio, imao kontrolu i po gol, dva ili tri gola prednosti.

Ovog puta se svi nadaju da će biti drugačije. Danska nije naivan protivnik, ali Cvijić veruje da naše reprezentativke mogu da izdrže tempo.

"Sigurna sam da možemo da se nosimo sa Danskom i da odgovorimo na njihovu igru. Vole da trče, na nama je da odgovorimo na tu tranziciju. Spremne smo na trčanje, na vraćanje u odbrani. U igri 6 na 6, u poziciji smo daleko bolji. Uzdam se u našu odbranu. Pokazale smo da možemo kvalitetno da je igramo. Utakmica je otvorena, nema favorita. Ne vidim razlog zašto ih ne bismo pobedile",
tvrdi Cvijić.

Sličnog je mišljenja i selektor Srbije.

"Nema velike razlike kod Dankinja u odnosu na Šveđanke. Sve je to isti rukomet. Desni bek Danske je visoka devojka i može da šutne sa devet, 10 metara. Šveđanke su malo niže. Danska ima jaku postavu. Imam poverenja u naše devojke u bilo kojoj zonskoj formaciji", rekao je Obradović za RSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve