Nova vest
Rukomet

Petak, 15.06.2018.

11:46

Obradović: Srpski rukomet ima budućnost

Selektor reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da srpski rukomet ima budućnost i da svi moraju da veruju u uspeh nacionalnog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Obradović: Srpski rukomet ima budućnost
Starsportphoto

Srbija je u revanšu u Varzimu remizirala sa Portugalijom 25:25 i zahvaljujući pobedi iz Niša 28:21 posle šest godina izborila plasman na planetarni šampionat u Nemačkoj i Danskoj.

"Bio bih optimista i da je protiv nas bila koja druga ekipa. Moramo da verujemo u ovaj sastav, imamo budućnost... Imali smo početničke greške, verovatno zbog važnosti meča, ali smo uspešno završili posao", rekao je Obradović za sajt RŠ.

Obradović, selektor i ženske selekcije, u teškom trenutku je došao na klupu reprezentacije posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

"Svakome od nas je dužnost da pomogne državi u datom trenutku. Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću ili neću, to mi je obaveza", poručio je on.

Strelac šest golova u Varzimu, Bogdan Radivojević, smatra da "orlovi" dugo nisu odigrali tako dobro kao u dvomeču sa Portugalcima.

"Odigrali smo dve vrhunske utakmice, kakve davno reprezentacija nije odigrala. Prezadovoljni smo sa selektorom, nikad bolje nije bilo... Sve je na visokom nuvou i zasluženo idemo na SP", kaže krilni rukometaš, uz napomenu da nije bilo panika ni kada je Portugalija imala četiri gola prednosti.

Novi kapiten Nemanja Ilić dodao je da je ponosan na ekipu i stručni štab.

"Voleo bih da stalno bude na ovom nivou, onda možemo svakog da pobedimo. Presrećan sam što sam kapiten takvim momcima", zaključio je Ilić.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj igra se od 9. do 27. januara sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve