Nova vest
Rukomet

Petak, 23.02.2018.

12:33

RSS o sukobu igrača i selektora: Godinama se suočavamo s problemima

Rukometni savez Srbije oglasio se posle međusobnih prepucavanja igrača i selektora 'Orlova' Jovice Cvetkovića.

Izvor: B92

Autor:B92

RSS o sukobu igrača i selektora: Godinama se suočavamo s problemima
Starsport

Selektor i igrači međusobno su se optuživali za neuspeh na Evropskom prvenstvu.

Rukometni savez Srbije oglasio se saopštenjem u kom apeluje na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta.

Saopštenje RSS prenosimo u celosti:

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor- reprezentativci, ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu.

Rukometna organizacija u Srbiji se suočava već godinama sa problemima koji su brojni i vidljivi, ali za čije rešavanje je mesto naša kuća rukometa i organi Rukometnog saveza Srbije. Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana.

Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje.

U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih reči, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve