Nova vest
Rukomet

Subota, 27.01.2018.

23:51

Nemoguća misija za CG – protiv Hrvata za SP

Rukometaši Crne Gore igraće protiv Hrvatske u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Nemoguća misija za CG – protiv Hrvata za SP
Foto: Getty images

"Lavovi" su nedavno gostovali u Splitu, u prijateljskom meču pred Evropsko prvenstvo, i izgubili 25:22.

Hrvatska je osvojila peto mesto na turniru čiji je bila domaćin, što je za "kauboje" razočaravajući rezultat.

Upravo takav stav selektor CG Dragan Đukić ističe kao dokaz koliko je težak posao ispred njegove selekcije.

"Dobili smo jednog od protivnika koje nismo hteli, naročito nakon rezultata Hrvatske na ovom Evropskom prvenstvu. To je nacija koja ima kontinuitet sjajnih rezultata i znam da bi se mnogo reprezentacija menjalo sa njom za peto mesto, a Hrvati su nezadovoljni. Imaće veliku motivaciju da urade nešto na narednom velikom takmičenju, a ne samo da učestvuju. Ako je nešto pozitivno, to je da se druga utakmica igra kod nas", rekao je Đukić za "Vijesti".

S druge strane, Crnogorci su bili zvanično najgori tim, sa tri poraza uz -23 gol razliku.

"Moglo je bolje, ali moglo je i mnogo gore. Crna Gora je reprezentacija za svako poštovanje što smo dobro videli i u pripremnoj utakmici za ovo EP. U toj utakmici su pokazali zavidan kvalitet uprkos tome što im nije bilo nekoliko važnih igrača. Ne smemo misliti da će biti lagano pogotovo uz činjenicu da se revanš utakmica igra u Crnoj Gori. Moramo se dobro pripremiti i biti koncentrirani jer kvalifikacione utakmice znaju biti nezgodne", rekao je predsednik RS Hrvatske Tomislav Grahovac.

Prva utakmica se igra 8-10. juna u Hrvatskoj, revanš je od 12-14. juna u Crnoj Gori. Svetsko prvenstvo je u januaru naredne godine, a domaćini su Danska i Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve