Nova vest
Rukomet

Subota, 20.01.2018.

22:40

Nova pobeda Hrvata, s Francuzima za polufinale

Rukometaši Hrvatske pobedili su Norvešku u drugoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva u Zagrebu sa 32:28.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nova pobeda Hrvata, s Francuzima za polufinale
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvati su tako ostvarili i drugu pobedu u drugoj fazi pošto su prvo bili bolji od Belorusa 25:23, pa će se u borbi za polufinale sastati sa Francuskom 24. januara.

Hrvatski golman Ivan Stevanović je dobro branio, Musa je u napadu bio precizan pa su Hrvati rano došli do prednosti od 3:0 posle čega su usledila dva "talasa" dobre igre jednih i drugih.

Norvežani su se konsolidovali i smanjili razliku, a onda su je "kockasti" ponovo povećali na četiri gola. Na poluvremenu su imali 17:15, a u nastavku držali Norvešku na odstojanju do dva gola. Jedan od prelomnih trenutaka desio se 50. minutu kad su isključena dvojica hrvatskih igrača, Igor Vori i Luka Stepančić.

Hrvatska je imala 28:24, Norveška dva igrača više, a ipak je domaća selekcija postigla gol i otišla na +5. Stevanović je do kraja sakupio 14 odbrana pa se u njemu može tražiti jedan od glavnih razloga pobede koja Hrvatsku podiže na drugo mesto grupe od šest selekcija.

Francuzi su bili bolji od Šveđana 23:17 u drugom meču dana i oni su prvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve