Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 15.01.2018.

21:34

VIDEO: Poslednja akcija SLO – NEM, šta kažu pravila?

Utakmica između Slovenije i Nemačke biće zapamćena po kontroveznoj završnici, pošto su sudije na kraju meča dosudile penal za "Pancere".

Izvor: B92

Autor:B92

VIDEO: Poslednja akcija SLO – NEM, šta kažu pravila?
Getty images

"Zmajčeci" su dali gol na šest sekundi do kraja i već počeli da slave, međutim sudije su prekinule slavlje Slovenaca i otišle da pogledaju usporeni snimak.

Sporan detalj je nastao kada je Nemačka, iako joj nije ostalo mnogo vremena (možda sekunda/dve), želela da krene u napad, ali se tu isprečio Blagotinšek, rukometaš Slovenije.

Sudije su to procenile kao bitan faktor, potom dale crveni karton Slovencu i na kraju dosudile sedmerac za Nemačku.

Moglo bi se polemisati oko ove odluke, pravilo 8 IHF kaže da sudije imaju pravo da donesu određene mere protiv nesportskog ponašanja u poslednjem minutu.

Tačnije, ukoliko sudije procene da je igrač zasmetao protivniku da izvede poslednji udarac(napad) koji može odlučiti ishod, onda mogu da dosude sedmerac jer nema vremena za isključenje.

Kada pogledamo da je to kraja meča ostala sekunda ili dve i da Nemačka verovatno ne bi uspela da postigne gol, ostaje žal što se sve ovako završilo.

Kakvo je vaše mišljenje?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve