Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 15.01.2018.

20:30

Opet te sudije - Vuja stao na gol, remi Slovenaca

Rukometna reprezentacija Slovenije odigrala je nerešeno sa Nemačkom u drugom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, 25:25.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Opet te sudije - Vuja stao na gol, remi Slovenaca
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Slovenija je bila bolja i tokom meča vodila i sa pet, šest golova prednosti (14:8) u prvom poluvremenu.

Nemci su još jednom pokazali svoj mentalitet, nisu odustajali i gol po gol su stizali Sloveniju.

Vid Kavtičnik je postigao gol s krila za 19:15 i delovalo je da Slovenci na dvadeset minuta do kraja imaju kontrolu. Usledila je serija Nemačke koja je za šest minuta izjednačila na 19:19.

Tada se ušlo u neizvesnu završnicu meča i igralo se gol za gol. Slovenija je preko Blaza Janca u poslednjim sekundama dala gol za pobedu. Nemci su imali vremena tek da odu do centra. Umešale su se sudije koje su procenile da je Blagotinšek zasmetao, dobio je crveni karton, a Nemačka pravo niotkuda sedmerac.

Tobijas Rajhman je bio precizan i Nemačka je izjednačila. Na gol je u tim trenucima stao i Veselin Vujović, ali je morao da se pomeri. Najbolji strelci su bili Miha Zarabec sa pet, Borut Mačkovšek sa četiri koliko su imali i Blagotinšek i Janc.

Kod Nemaca je Uve Genšajmer bio najbolji sa sedam, a Rajhman i Groecki su dali po četiri.

U grupi D, Španija je bila bolja od Mađarske 27:25. Španci su pogađali sa svih strana, pa su čak četvorica igrača imala po četiri gola - Valero Rivera, Aleks Dujšebaev, Aitor Arino i Adrijan Figeras.

Kod Mađara je prvi strelac bio Bence Banhidi sa šest, Zolt Balog je dao pet, a Mate Lekai četiri pogotka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve