Nova vest
Rukomet

Nedelja, 14.01.2018.

20:55

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih "zicera"

Kapiten Srbije Žarko Šešum istakao je promašeja iz stopostotnih situacija kao ključni faktor poraza od Švedske u drugom kolu EURO 2018.

Izvor: B92

Autor:B92

Šešum: Izgubili smo zbog promašenih
Foto: EPA/ANTONIO BAT

"Orlovi" su poraženi 30:25, a najzaslužniji za trijumf rivala bio je golman Mikael Apelgren sa 19 odbrana, od čega su 5-6 bile situacije koje je istakao Šešum.

"Imali smo šansu deset minuta pre kraja. Bio je to period utakmice 6 na 4, nismo postigli neke golove i preokrenuli utakmicu. Veoma smo nesrećni, ali dali smo sve od sebe. Promašili smo mnogo "zicera" i to je razlog poraza", rekao je Šešum.

Selektor Jovica Cvetković je takođe pomenuo "zicere", ali i brzu igru Švedske na koju njegov tim nije imao odgovor.

"Odigrali smo maksimalno 60 minuta u nenormalnim uslovima. Kada to kažem, mislim da pored svih naših nevolja iz pripremnog perioda, izuzetno sam zadovoljan onim što su moji igrači prikazali protiv jedne izuzetne reprezentacije. Najveći problem je bila brza igra Švedske, koju u ovom statusu nismo mogli da pratimo. Ostavili su momci srce na terenu, nemam šta da im zamerim, a sudije su odsudile evropski. Posebno me raduje što smo danas dobili Cuparu na golu. Branio je odlično. Imali smo mnogo lepih akcija i to je ono što mene hrabri. Imali smo padove u igri. Poremetili su nas neiskorišćeni ziceri. Onda poslednji atom snage potrošite da bi stigli rezultat, a tada dođu greške. Nismo mi ekipa koja igra godinama zajedno da bi se mogla očekivati stabilnost i u ovakvim situacijama", kaže Cvetković.

Srbija u poslednjem kolu grupne faze igra u utorak sa Islandom. Ukoliko drugi skandinavski tim u nedelju izgubi od Hrvatske, međusobni duel će odlučivati o plasmanu u drugu fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve