Škrbić: Samo se čini da nas je Hrvatska "razbila"

Dragan Škrbić tvrdi da bi hrabriji pristup igrača doneo bolji rezultat protiv Hrvatske (22:32), ali i da stvari mogu da se isprave protiv Švedske i Islanda.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Grupa A, I kolo:
18.15 Srbija - Švedska
20.30 Island - Hrvatska

Tabela:
1. Hrvatska 1 1 0 0 32:22 2
2. Island 1 1 0 0 26:24 2
3. Švedska 1 0 0 1 24:26 0
4. Srbija 1 0 0 1 22:32 0

Hrvatska – Srbija 32:22 (14:9)
Švedska – Island 24:26 (8:15)

Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije, ipak, veruje da naš tim može da ode u drugi krug čak i sa dve pobede.

"Odnos snaga na terenu u prvom meču drugačiji je nego što rezultat govori, čini se kao da je Hrvatska "razbila" Srbiju, ali tako nije bilo. Hrvati su bili opterećeni velikim očekivanjima, a mi nismo iskoristili takvu šansu na početku da hrabrijom igrom ostvarimo bolji rezultat", rekao je Škrbić Tanjugu u Splitu.

Legendarni pivotmen priznaje da je Hrvatska zasluženo trijumfovala. On je tokom igračke karijere imao četiri pobede nad Hrvatskom, tri sa velikih takmičenja, ali sada govori da su se stvari umnogome promenile.

"Nikad nisam izgubio od Hrvatske, a sastajali smo se i na Svetskom i Evropskom prvenstvu. Sećam se da smo ih u Švedskoj na EP pobedili 14 razlike, a oni su godinu dana kasnije postali svetski prvaci. Odnos snaga se promenio, ova hrvatska generacija, kao i prethodna sa Balićem, Metličićem i Lackovićem, ima kvalitet što verovatno nema nijedna druga reprezentacija na svetu. U rukometu, čini mi se i u drugim sportovima, kada obuku niihov dres daju 150 odsto. Siguran sam da su naši igrači pojedinačno bolji, nastupaju u jačim klubovima, ali Hrvati imaju naboj koji utiče da za reprezentaciju igraju preko mogućnosti. Taj primer mogli bismo da sledimo jer smo sličnog mentaliteta".

Nekada najbolji rukometaš sveta veruje da "Orlovi" mogu da prebrode poraz od Hrvatske i slave protiv Švedske i Islanda za prolaz u drugi krug sa bodovima.

"Dao sam im podršku. Znaju šta treba da rade, siguran sam da će imati veliku želju. Videćemo za koliko je to dovoljno. Poraz Švedske je iznenadjenje, ali kako je igrao Island onda i nije. Imaju prepoznatljiv stil još iz mog vremena, ali možemo da im pariramo. Bilo bi značajno da pobedimo obe utakmice i odemo u drugi krug", zaključio je trofejni pivotmen.

Rukomet