Cupara o 4 odbrane: Jako slabo, preuzimam odgovornost

Golman Srbije Vladimir Cupara, nakon što je odbranio samo četiri šuta u ubedljivom porazu od Hrvatske (32:22), preuzeo je odgovornost na sebe.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

"„Hrvatska je zaslužila da pobedi, ali ne sa deset razlike. Rezultat nije realan, ali tako je ispalo. Preuzeo bih odgovornost za poraz, mislim da nisam pružio partiju kakva se od mene očekivala, iako su mi saigrači dosta pomagali u odbrani“", rekao je Cupara Tanjugu.

Cupara priznaje da su četiri odbrane izrazito slab učinak za prvog čuvara mreže u tako velikoj utakmici.

"Nije bilo toliko otvorenih šuteva, a bez golmanskih odbrana ne možeš da pobediš. Imao sam slab dan, imao sam želju, morao sam da budem više skoncentrisan. Motiva uvek imam, a sada ću imati još dodatni da se iskupim“", kaže golman Srbije.

Naglasio je da je amosfera pred 12.000 gledalaca bila prava rukometna, ali da njegov tim nije podlegao zbog buke sa tribina. Cupara smatra da duel sa Ssvedskom nije odlučujući za prolaz, iako su obe selekcije izgubile na startu turnira.

"„Moramo da se saberemo za Švedsku, odigramo najbolju utakmicu što možemo, konačno... Švedjani su jaki, ali moramo da pobedimo. Imamo velike šanse za prolaz, možemo da pobedimo oba meča. Taman posla da padnemo posle poraza od Hrvatske“", zaključio je Cupara.

Utakmica 2. kola A grupe Evropskog prvenstva Srbija – Švedska na programu je u nedelju od 18:15 u Splitu.

Rukomet