Nova vest
Rukomet

Subota, 13.01.2018.

11:15

Alilović:Srbija rešena, sad sa važnijima za bodove

Golman Hrvatske Mirko Alilović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Srbiju na početku Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Alilović:Srbija rešena, sad sa važnijima za bodove
Foto: StarSport

Hrvatska je u petak uveče u Splitu pobedila Srbiju sa 32:22, u prvom kolu Evropskog prvenstva.

"Uspeli smo sa deset razlike da dobijemo Srbiju, a sada nas čekaju mečevi za bodove koje prenosimo u drugi krug. Odigrali smo jako kvalitetno svih 60 minuta i potpuno smo zaslužili pobedu jer nismo imali lošeg igrača u ekipi. Svi su dali maksimum. Toliko se pričalo o toj Srbiji svih ovih dana, a niko nije spominjao Island i Švedsku, koji su puno važniji", rekao je Alilović.

On je naveo da je bio oduševljen atmosferom u Spaladijum Areni.

"Ja sam ovo osetio pre devet godina na Svetskom prvenstvu, kada nismo mogli da izgubimo. Ovo je bilo fantastično i veliko hvala svim navijačima što su došli i pomogli nam da pobedimo. Trebaće nam i protiv Islanda i Švedske", rekao je Alilović.

I Luka Stepančić, koji je dao šest golova za pobednički tim, naveo je da je Hrvatska zaslužila pobedu.

"Zaslužili smo pobedu jer su baš svi igrali na visokom nivou. A i kako odigrati loše u onakoj atmosferi kakvu su stvorili Splićani? Ja u prvih 15 minuta nisam osećao noge od nervoze. Važno je da smo pobedom otvorili prvenstvo i čestitam Srbiji na vrlo korektnoj igri", rekao je Stepančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve