Nova vest
Rukomet

Petak, 12.01.2018.

18:00

"Meč s Hrvatima može da bude velika inspiracija"

Naš legendarni rukometaš Nedeljko Jovanović smatra da će meč sa Hrvatskom odrediti dalji tok takmičenja za našu reprezentaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Srbija od 20:30 igra prvi meč Evropskog prvenstva protiv selekcije Hrvatske.

"Biće nezgodno jer je prvi meč igramo protiv direktnog protivnika, najvećeg i najvažnije,koji nastupaju kao domaćini. Rivaltitet je dugogodišnji između Hrvatske i Srbije, pa je i nezahvalno davati prognoze. Hrvati imaju prednost domaćeg terena, ali ja se nadam u borbenost i požrtvovanost, kao i motivaciju naših igrača, koji su veliki profesionalci i godinam se bave rukometom. Samim tim imaju i obavezu da daju svoj maksimum i zašto da se ne nadamo nekom pozitivnom rezultatu. Ja bih najviše voleo da bude neršen rezultat s Hrvatima. To bi nama svakako mnogo značilo, jer nam posle Hrvatske predstoje i ostale važne utakmice. Treba biti treći u grupi, najmanje, da bi se prešlo u sledeći krug takmilčenja", rekao je Jovanović za O2 TV.

Neki igrači su se kasnije priključili priprema,a neki su i otkazali zbog povreda. Bivši reprezentativac Srbije smatra da to može da bude problem.

"Imali smo problema s povredama, neki igrači su se malo kasnije priključili pred kraj prvenstva, pa to može da bude problem. S druge strane, rukomet je takav sport i generalno mi kao profesionalci u tom sportu imamo iskustva,veoma je bitno naglasiti da trenutak jedan može biti velika inspiracija, a gde čovek može da poželi veći i bolji važniji trenutak od igranja u Hrvatskoj, sa njima i u njihovoj zemlji. Ta prva utakmica može da bude fantastičan motiv za naše igrače da pruže maksimum i da iznenade".

Jovanović smatra da naša selekcija ima šanse da iznenadi na ovom takmičenju.

"Verujem da naša selekcija može da napravi dobar rezultat, ne treba prognozirati i osvajanje neke medalje, ali svakako da treba ići postepeno iz utakmicu i utakmicu, graditi formu i atmosferui. Smatram da je naša grupa najjača, najozbiljna grupa, da su protivnici najjači i da su male nijanse u pitanju, i da je tu jedino Hrvatska u prednosti, koja će imati podršku svojih navijača, koji će sigurno u velikom broju pratiti svoju selekciju. Zbog toga mi moramo da tražimo negde naš prostor, naš trenutak, i zašto da nepobedimo Šveđane iliIslanđane i samim tim izborimo put u sledeći krug".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve