Nova vest
Rukomet

Sreda, 06.12.2017.

15:25

Srbija ispustila pobedu protiv vicešampionki sveta

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno sa Holandijom, 27:27, u meču četvrtog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija ispustila pobedu protiv vicešampionki sveta

Izabranice selektora Obradovića imale su +3 (27:24) na pet minuta do kraja meča, međutim nisu uspele da postignu gol do kraja meča.

Na golu Srbije briljirala je Čolićeva, koja ipak, nije uspela u poslednjem napadu da spreči Holanđanke da dođu do izjednačenja.

Srbija je uspela da postigne gol u poslednjem napadu, ali su dosuđeni koraci, pa je gol poništen.

Rukometašice su odlično krenule meč i već posle 15 minuta igre imale prednost od 9:7. Međutim, tada je došlo do manjeg pada koncetracije u našem timu, što su vicešampionske sveta i Evrope iskoristile.

Holandija je povela sa 15:13, ali onda se probudila Andrea Lekić, koja je "povukla" naš tim i na poluveme se otišlo sa rezultatom 15:15.

U drugom poluvremenu viđena je žestoka igra na obe strane. Naše rukometašice su pokazale da se ne plaše velikog protivnika, što se videlo i u rezultatu.

Rukometašice imale su konstatnu prednost, a činilo se da će doći i do pobede na samo pet minuta do kraja meča. Srbija je tada vodila sa 27:24, međutim tada smo stali u napadu.

U odbrani je briljirala Čolićeva, ali u napadu nije bilo rešenja. Dosta su uticale i sudije, koje su više puta isključile naše devojke, ali mi smo uglavnom uspevali da postignemo gol u takvim situacijama.

Na kraju, rukometašice kao da su se malo uplašile pobede, pošto nisu imale nijedan smislen napadu, već su oni reševani posle podignute ruke sudija.

Ipak, ovaj nerešen rezultat od velikog je značaja za naš tim. Devojke su pokazale da mogu sa svima da igraju, samo im je falilo malo sreće u završnicama.

Tok meča:

Srpkinje stižu do vođstva u prvom napadu preko Dmitrovićeve, da bi nakon dve dobre odbrane ista igračica povećala na 2:0. Usledila je i treća odbrana Čolićeve, ali Holandija uspeva da smanji na 2:1.

Dmitrovićeva je nastavila da dominira u napadu za 3:1, ali su se u međuvremenu rivalke razigrale i sa tri uzastopna gola preokrenule na 4:3.

Srbija je seriju Holandije prekinula četvrtim golom Dmitrović u nizu, prvim iz sedmerca, da bi nakon dobre odbrane pogodila i Obradovićeva za novi preokret (5:4).

Holandija preko Brošove zadržava egal, ali Srpkinje nastavljaju da kontrolišu ritam, a novi gol postiže Radojevićeva iz kontranapada (6:5).

Usledila je nova dobra odbrana našeg tima, te odličan napad preko pitova koji je iznudio sedmerac, a Dmitrovićeva petim golom vraća Srbiju na +2 (7:5).

Nike Grot lepom akcijom i golom zadržava rivalke u igri, ali Holanđanke nisu imale rešenja za Dmitrovićevu koja postiže i šesti gol u prvih 15 minuta igre (8:6).

Srpska odbrana uspeva da izblokira naredni pokušaj Holanđanki, ali rivalke uspevaju u nastavku napada da nadigraju Obradovićeve izabranice i prvim golom Smitsove da opet smanje zaostatak (8:7).

Samo što je Obradovićeva postigla svoj drugi gol, usledio je ekspresan napad protivnica koje pogađaju iz kontre za 9:8. Stojiljković snažnim udarcem nastavlja seriju Srbije, ali naš tim opet ne uspeva da se odbrani, Cvijićeva dobija isključenje, a Snelder pogađa mrežu.

Usledilo je nekoliko neuspešnih napada na obe strane, ali golovi nisu izostali, Dmitrović opet pogađa sa sedam metara (sedmi gol), ali odmah uzvraća Van der Hejden (11:10).

Desetak minuta pre poluvremena prvi put na parket izlazi Andrea Lekić, koja šutira preko gola, a uprkos sjajnoj reakciji Čilićeve koja je odbranila zicer Holanđankama, naše rukometašice ne stižu do lopte, već Abing za poravnanje 11:11.

Nakon novog isključenja za Cvijićevu, Holandija je iz trećeg pokušaja uspela da savlada Čolićevu, Smits trese mrežu za novi preokret i prvo vođstvo Holandije od 4:3 (12:11).

Međutim, sjajna Čolićeva novom intervencijom kreira kontranapad za Srbiju koji realizuje Radojevićeva za novi egal (12:12). Posle tajmauta Holanđanke se golom iskusne Polmanove vraćaju u vođstvo (13:12), a nakon novog promašaja Lekićeve, Broh koristi sjajno proigravanje Van der Hejden i donosi rivalkama prvu prednost od dva gola razlike (14:12).

Srbija je uspela da uhhvati odličan ritam u poslednjih nekoliko minuta utakmice i preko Andree Lekić dolazi do egala. Posle prvih 30 minuta igre rezultat je 15:15.

II poluvreme:

Drugo poluvreme krenulo je golom Abing, a onda je odmah u narednom napadu odgovorila Dragana Cvijić, 16:16. Posle greške Obradovićeve, Bont je iz kontra-napada poentirala za 16:18.

Gol za naš tim postigla je Šlezak Krpež za smanjenje zaostatka, 17:18. Sjajna Andrea Lekić donosi izjednačenje Srbiji, 18:18.

Srbija je brzo primila gol, ali je novo izjednačenje našoj selekciji dovela Dragana Cvijić, 19:19. Veoma ujednačena igra u Lajpcigu. Holanđanke igraju odlično u tranziciji, Broh postiže svoj šesti gol na utakmici, 19:20.

Šlezak-Krpež igra odlično u nastavku meča i donosi nam novo izjednačenje 21:21. Srbija se odlično drži sa vicešampionom sveta i Evrope. Srbija preko Obradovićeve i Krpež dolazi do +2, 23:21.

Čolićeva odlično brani u drugom poluvremenu. Srbija održava prednost. Pogotkom Andree Lekić, Srbija ima maksimalnih +3, 24:21.

Čolić brani fenomenalno. Srbija bez igračice više uspeva da zaustavi dva puta napade vicešampionke sveta i Evrope. Čolić briljira na golu.

Holandija je uspela da postigne jedan gol, ali je Čolić ponovo na mestu. Rukometašice ponovo imaju igračicu manje. Lavko je isključena. Srbija postiže gol sa igračicom manje. Damjanović je bila precizna, 25:22 za Srbiju. Još sedam minuta do kraja meča.

Sudije pokušavaju da vrate u meč Holanđanke. Srbiji je ponovo izbačena igračica... Posle toga je Abing bila precizna sa sedmerca.

Međutim, Lavko je pogodila iz veoma teške situacije za 27:24. U narednom napadu Srbija je primila gol, 25:27. Do kraja meča ima još tri minuta.

Čolić brani odlično!! Ima čak 18 odbrana. Srbija ima napad, do kraja meča je ostalo još dva i po minuta.

Srbija nije uspela da iskoristi dva napada zaredom, dok je Holandija postigla jedan. Vicešampionke sveta imaju napad za izjednačenje. Igra se poslednji minut.

Ipak, naše rukometašice primile su gol na 10 sekundi do kraja meča, 27:27. U našem poslednjem napadu, uspeli smo da postignemo gol, ali je on poništen zbog koraka.

Na kraju, ostaje žal što smo ispustili prednost od tri gola u poslednjih nekoliko minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve