Nova vest
Rukomet

Nedelja, 29.01.2012.

16:33

EP: Bronza za rukometaše Hrvatske

Rukometaši Hrvatske osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji pošto su u Beogradskoj areni pobedili Španiju sa 31:27 (13:12).

Izvor:

Autor:

Default images

Najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Blaženko Lacković sa osam golova, Ivan Čupić postigao je sedam, Igor Vori pet, a najbolji desni bek Evropskog prvenstva Marko Kopljar četiri.

Špance je predvodio Danijel Sarmijento sa sedam golova. Šest golova dao je Iker Romero (pet iz sedmerca), a Viktor Tomas četiri.

Hrvati su dobro počeli meč i bili u prednosti tokom celog prvog poluvremena. Najveća razliku u prvom delu napravili su u u 19. minutu kada su golom Kopljara poveli sa 10:5.

Španci su u poslednja dva minuta prvog dela igre napravili seriju 3:0 i na odmor otišli sa golom zaostatka.

Na samom startu drugog poluvremena Hulen Aginagalde doneo je prvo i jedino izjednačenje Špancima na meču, ali su Hrvati preko Blaženka Lackovića koji je postigao tri uzastopna gola Hrvati ponovo došli do tri gola prednosti koju su zadržali do kraja meča.

Na početku meča u hali je bilo oko 4.000 ljudi, ali se kapacitet popunjavao kako je utakmica odmicala.

Meču je prisustvovalo oko 100 hrvatskih navijača koji su bili izolovani na gornjem prstenu zapadne tribine i nije bilo nikakvih incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve